Για ακόμα μία φορά, ο Enes Kanter έδειξε την προτίμησή του σχετικά με το ποια ομάδα ξεχωρίζει εκτός του ΝΒΑ και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός.

 

Ο Τούρκος ψηλός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» μίλησε ξανά για την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τόνισε πως αυτό που αποτελεί προτεραιότητά του είναι το ΝΒΑ, ωστόσο η ομάδα που θα έχει τον… «πρώτο λόγο» στο μυαλό του εκτός του «μαγικού κόσμου» θα είναι ο Παναθηναϊκός.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Enes Kanter είναι free agent και τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 09/02, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στην τότε ομάδα του, Celtics, με τους Nets (νίκη 126-91).

 

Αναλυτικά τα όσα είπε σχετικά με τα παραπάνω:

 

Για την περίπτωση του ν’ αγωνιστεί στην Ελλάδα, εάν δεν συνεχίσει στο ΝΒΑ: «Εμένα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και εκεί θέλω να είμαι. Όμως, εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, ενώ ο αδελφός μου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ελλάδα και τον Κολοσσό Ρόδου, μου έλεγε πόσο καλά είναι εκεί. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Για την επιθυμία συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Αρχικά, θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω που δέχεται τους Τούρκους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να έρθω σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και να χτίσω την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν παίξω σε ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνο για το μπάσκετ. Θέλω να χτίσω «γέφυρα» μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τόσο μακριά, τρώμε τα ίδια φαγητά, ενώ και η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά».

Για την Ελληνική ομάδα που έχει ψηλότερα στη λίστα του: «Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι και ο φίλος μου ο Hezonja αγωνιζόταν εκεί. Εάν ήταν μια ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ και τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».