Έπειτα από 15 χρόνια στο ΝΒΑ, ένας από τους καλύτερους και πιο αυθεντικούς σουτέρ του πρωταθλήματος ανακοίνωσε σήμερα το πρωί (21/9) την απόφασή του να αποσυρθεί. Ο J.J. Redick κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 37 ετών και έχοντας παίξει συνολικά σε 940 αγώνες κανονικής περιόδου με έξι διαφορετικές ομάδες.

«Το ξέρω ότι έφτασε η ώρα. Έφτασε η ώρα να γίνω μπαμπάς. Έφτασε η ώρα να ετοιμαστώ για τη νέα φάση της ζωής μου», είπε μεταξύ άλλων στο αποχαιρετιστήριο video που ανάρτησε στο Twitter ο Redick.

Ο Redick υπήρξε ο… ορισμός του σούτινγκ γκαρντ, χτίζοντας ολόκληρη την καριέρα του πάνω σε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του: το σουτ. Συνολικά επιχείρησε 8.976 σουτ στην καριέρα του σε αγώνες κανονικής περιόδου και το 79,4% εξ αυτών προήλθε πίσω από τα πέντε μέτρα (για την ακρίβεια το 52,4% ήταν τρίποντα και το 27% σουτ μεταξύ 5-7 μέτρων).

Επιλέχθηκε στο Νο. 11 του Draft το 2006 από το Orlando, την ομάδα του στα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας του. Ακολούθησαν οι L.A. Clippers, οι Philadelphia 76ers, οι New Orleans Pelicans, οι Milwaukee Bucks και τέλος οι Dallas Mavericks.

Σε αυτά τα 15 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ είχε 12,8 πόντους κατά μέσο όρο με ποσοστό καριέρας 41,5% στα τρίποντα.