Η μεγαλύτερη μπασκετική… αδυναμία του Luka Doncic ίσως και να είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Και αυτό φαίνεται μόνο από το ότι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, αν μιλάει σε ένα μικρόφωνο και συνήθως μπροστά σε κάμερα, τον αναφέρει.

Ο Σλοβένος «άσσος» έχει κάνει ευρέως γνωστή εδώ και χρόνια την επιρροή που είχε ο Βασίλης Σπανούλης στη μπασκετική του προσωπικότητα και στο να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα. Ωστόσο, όποτε έχει την ευκαιρία, τα… εγκωμιαστικά λόγια προς τον «Kill Bill» δε σταματούν ποτέ.

 

Σε ένα podcast που διαθέτει ο πρώην -από το περασμένο καλοκαίρι- παίκτης του ΝΒΑ, J.J. Redick, μαζί με άλλους συμπαίκτες του Luka, ο σταρ των Dallas Mavericks, εκτός από τον εαυτό του και το ΝΒΑ, μίλησε και για την Ευρώπη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον άλλοτε Έλληνα διεθνή.

 

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος γκαρντ όταν αναφέρθηκε στα… ευρωπαϊκά πρότυπά του, είπε: «Ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι θρύλος. Αποσύρθηκε τον προηγούμενο χρόνο. Τον θαυμάζω πάντα, είναι ηγέτης, είναι clutch, ένας από τους πιο clutch όλων των εποχών. Αλλά είναι όλο το παιχνίδι του, είναι εκπληκτικός», ενώ συνέχισε, λέγοντας: «Είναι και ο πρώην συμπαίκτης μου, ο Sergio Llull. Είναι απίστευτος, ήταν ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη όταν έπαιζα εκεί. Απίστευτος. Τον έβλεπα να κάνει προπόνηση. Η ενέργεια με την οποία παίζει είναι εκπληκτική».

Στα πρότυπά του απ’ την Αμερική, αναφέρθηκε μόνο στον Lebron James, λόγω της ενέργειας του και όσων κάνει μέσα και έξω από τις 4 γραμμές του παρκέ.