Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Boston Celtics συνδέονται έντονα με τον Dennis Schroder, προκειμένου να ενισχύσουν άμεσα την επιθετική νότα της περιφερειακής τους γραμμής μετά τη φυγή του Kemba Walker.

Μπορεί ο Γερμανός να μην έχει βρει ακόμα ομάδα στη φετινή free agency του ΝΒΑ, αλλά δε φαίνεται να έχει καμία διάθεση να ρίξει το οικονομικό του κασέ, κάτι που επαληθεύεται και από το γεγονός πως αρνήθηκε ένα συμβόλαιο της τάξης των 80 εκ. δολ. από τη μέχρι πρότινος αρμάδα του, τους Los Angeles Lakers.

Ωστόσο, οι Κέλτες -που δε διαθέτουν ούτε τα χρήματα στο salary cap ούτε τη διάθεση να το υπερβούν φορολογικά- φαίνεται πως προσφέρουν ένα μονοετές συμβόλαιο στον Schroder της τάξης των 6 περίπου εκ. δολ.

Τυπικά, είναι μια σχέση που στο μυαλό του πρώην παίκτη των Hawks, Thunder και Lakers δεν έχει ιδιαίτερη τύχη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τόσο την υποτίμηση που βιώνει στην αγορά εργασίας όσο και το ανταγωνιστικό περιβάλλον της Βοστώνης, μάλλον μια συμφωνία είναι αρκετά πιθανή.

Αξίζει να αναφερθεί δε το γεγονός, πως οι δύο πλευρές είχαν ανέκαθεν κοινή επιθυμία σύμπλευσης, αλλά οι μεν Celtics δεν ήθελαν ένα μακράς διάρκειας συμβόλαιο ενώ ο Γερμανός αναζητούσε τουλάχιστον 3 χρόνια.