Ο Brad Newley συμπληρώνει στις 18 Φεβρουαρίου τα 37 χρόνια ζωής και δεν έχει παίξει ποτέ στο ΝΒΑ. Τα δικαιώματά του Αυστραλού φόργουορντ, πάντως, εξακολουθούν να μεταφέρονται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Βλέπετε, το όνομα του Newley συμπεριλήφθηκε τελικά στο “πακέτο” της ανταλλαγής του Rajon Rondo από τους Lakers στους Cavaliers. Τα δικαιώματά του τα απέκτησαν οι Knicks, η τρίτη ομάδα του trade, που πήραν επίσης και τα draft rights του Κινέζου Wang Zhelin, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή.

Ο παλιός παίκτης του Πανιωνίου (2007-08), του Πανελληνίου (2008-09) και της ΑΕΚ (2016-17) αγωνίζεται στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στη Melbourne United αυτή τη στιγμή. Στο ΝΒΑ δεν έπαιξε ποτέ, παρότι επιλέχθηκε στο Νο. 54 του Draft του 2007 από τους Houston Rockets.

Έκτοτε τα δικαιώματά του άλλαξαν χέρια δύο φορές. Η πρώτη ήταν το Φεβρουάριο του 2017, δέκα χρόνια μετά την επιλογή του, καθώς το Houston τον έστειλε στους Lakers, στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Marcelo Huertas. Η δεύτερη ήταν σήμερα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμα και το draft-pick του Newley, είχε συμπεριληφθεί σε άλλες δύο ανταλλαγές στο παρελθόν. Αρχικά ανήκε στο Cleveland, το οποίο το έστειλε στο Orlando το 2004, στο πλαίσιο του trade για τον Drew Gooden. Τη βραδιά του Draft του 2007 άλλαξε εκ νέου κάτοχο, καθώς η Magic το έστειλε στο Houston, το οποίο επέλεξε εν τέλει τον Newley.