Ο David Blatt ήταν και θα είναι πάντα ένας πραγματικός κύριος. Απέφευγε πάντα τις… μικρότητες, απέφευγε να εξαπολύει μπηχτές και δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία να στάξει έντονη χολή για κάποια από τις ομάδες από τις οποίες πήρε διαζύγιο.

Το ίδιο έκανε και με τους Knicks.  

Ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού, είχε προσληφθεί λίγο καιρό στην ομάδα του ΝΒΑ ως μέλος του front office του συλλόγου. Οι Kincks όμως, προχώρησαν σε διαζύγιο με τον Αμερικανοϊσραηλινό κόουτς.

Ο «χωρισμός» δεν είχε να κάνει με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο τέως κόουτς του Ολυμπιακού. Ολα δείχνουν ότι ο Blatt βρέθηκε στα απόνερα της αποχώρησης του Steve Mills από τον προεδρικό θώκο του συλλόγου.

Ο Mills ήταν εκείνος που είχε προσλάβει τον Blatt. Και τώρα που έφυγε η… μπάλα πήρε και τον Αμερικανοϊσραληνικό κόουτς.

Ο David Blatt μίλησε στο sport5.co.il, για το διαζύγιο με τους Knicks. Δεν έδειξε όμως, να κρατάει κακία στην ομάδα της Νέας Υόρκης, ενώ τόνισε ότι έχει κάποιες επιλογές για να μείνει στο ΝΒΑ, αλλά έχει κι άλλες προτεραιότητες

Αναλυτικά ο David Blatt είπε στην ισραηλινή ιστοσελίδα: «Έχω αρκετά πλάνα που είναι στην κατεύθυνση που βρισκόμουν, πριν προκύψει αυτή η προοπτική. Απόλαυσα την εμπειρία. Έχω μερικές άλλες επιλογές στο ΝΒΑ, αλλά υπάρχουν κάποια διαφορετικά πράγματα που θα ήθελα να βάλω ως προτεραιότητα.

Θέλω να βοηθήσω και να διδάξω ανθρώπους του αθλητισμού -και όχι μόνο- να χρησιμοποιούν τις αξίες και τα μαθήματα ζωής που πήρα εγώ μέσω του αθλήματος».