1) Η άμυνα του Tucker στον Γιάννη

Η δουλειά που έκανε για άλλη μια φορά φέτος κόντρα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο PJ Tucker ήταν εξαιρετική και φυσικά το σημείο- κλειδί για τη νίκη των λειψών Miami Heat κόντρα στους γεμάτους Milwaukee Bucks –που ηττήθηκαν για πρώτη φορά με τους κύριους σταρ τους παρόντες (11-1 ρεκόρ).

Κολλούσε σαν… βδέλλα πάνω του, έσπρωχνε, έπαιξε μπασκετικό και μη “ξύλο”, κάτι που έχει επιφέρει και το μόλις 3-8 δίποντα του Έλληνα σταρ απέναντί του την τρέχουσα σεζόν (38% ευστοχία)!

Συνολικά από τη Big 3 των “Ελαφιών“, ο πρώην συμπαίκτης τους έχει δεχθεί μόλις τα 7 από τα 22 σουτ που έχει επιχειρήσει (32% ευστοχία) αλλά και τα 3 από τα 8 τρίποντά της (38% ευστοχία) -όντας ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για τη νέα του ομάδα.

2) Ο κρυφός MVP

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς πέραν του Tucker δεν ήταν άλλος από τον KZ Okpala, ο οποίος, αν και είχε παίξει μόλις 25 λεπτά στα προηγούμενα 4 ματς, είδε τα λεπτά του να εκτοξεύονται στα 32 προκειμένου να ματσάρει την αθλητικότητα και την ευκινησία των “ψηλών” των Bucks και να είναι ένας άτυπος Center στο ακραίο small ball των Heat.

Και μετά από 10 πόντους (season high) με 4-5 σουτ και 2-2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ (career high) αλλά και +23 (Game high) απέναντι στην τρομερή Frontline των “Ελαφιών” αποδεικνύει πως εν μέρει η απουσία του Bam Adebayo δε φάνηκε χθες.

3) Το κλειδί του Miami στην κλειδαριά του Milwaukee

Η διαφορά για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια για το Miami σε ένα ντέρμπι δεν ήταν άλλη από την ύπαρξη πολλών εμφανίσεων- έκπληξη ταυτόχρονα, κάτι που, όσο ανώτερο σύνολο και αν έχουν στο Milwaukee, σπάνια το πετυχαίνουν.

Ουσιαστικά, Martin, Okpala και Strus πέτυχαν 54 κοινούς πόντους (το 48% των συνολικών πόντων δηλαδή) εκτελώντας με 71% σε 17 απόπειρες από μακρινή απόσταση (12-17) -“σκοτώνοντας” το συγκρότημα του Γιάννη και καλύπτοντας επάξια την αστοχία των Herro και Robinson (5-15 σουτ, 3-9 τρίποντα).

+1) Η μάχη των πάγκων

Ο coach Spoelstra, μετά το προβληματικό του coachαρισμα στην περσινή σειρά της Ανατολής με τον οργανισμό του Wisconsin, παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος χθες και κέρδισε με χαρακτηριστική διαφορά τη μάχη των πάγκων με τον Mike Budenholzer, που δε χτύπησε ποτέ ουσιαστικά το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Miami, που δεν ήταν άλλο από την απουσία ενός φυσικού Center.

Από τη στιγμή λοιπόν, που ο “coach B” έπεσε στην παγίδα του να χτυπήσει το small ball με small ball, τότε έγιναν όλα πολύ πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που μάτσαραν εξαιρετικά την αθλητικότητα του Greek Freak (4-11 δίποντα, 6 κερδισμένα φάουλ για βολές) και το περιφερειακό σουτ του Portis (1-3 τρίποντα), ενώ την ίδια στιγμή διέθεταν το απαραίτητο switchability για να μην υπάρχουν πολλά κατά τους miss matches και στην περιφέρεια.