1) Το άσχημο ντεμπούτο LeBron- Westbrook

Η δημιουργική τάση των Los Angeles Lakers στο άτυπο ντεμπούτο LeBron- Westbrook ήταν ιδιαιτέρως άσχημη, με τους δύο σταρ να εγκλωβίζονται ο ένας στο “άσουτο” + ball hog παιχνίδι του άλλου.

Ωστόσο, η επιλογή του Vogel να έχει τουλάχιστον 2 καθαρόαιμους σουτέρ ταυτόχρονα στο πλευρό του James αλλά και έναν σκόρερ (Nunn- Monk), ακόμα και όταν δεν έπαιζε ο Brodie, μοιάζει εξαιρετική για τον «Βασιλιά» και τους «Λιμνανθρώπους», που θέλουν να τον κρατήσουν φρέσκο για τα Playoffs ήδη από τις απαρχές της regular season.

2) Τρομάζουν οι Warriors

Οι Golden State Warriors μοιάζουν να είναι ήδη σε mid-season φορμάρισμα όντας εξαιρετικοί δημιουργικά και εκτελεστικά με 30 ασίστ σε 44 καλάθια, 36% σε 56 επιχειρούμενα τρίποντα αλλά και 8-14 fast breaks -με τα 22 κλεψίματα να μην αφήνουν πολλά περιθώρια για πενιχρό παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα.

3) Οι… κολεγιακοί Bulls

Οι Chicago Bulls είναι μια κολεγιακή ομάδα με παίκτες και παραστάσεις από το ΝΒΑ.

Είναι ομάδα προπονητή, πιέζουν ασφυκτικά τις πρώτες κατοχές στην περιφέρεια για να καλύψουν τη γενικότερη αμυντική τους αδυναμία, είναι πολύ ενεργοί με τα χέρια τους, έχουν πάρα πολλά deflections και λίγο λιγότερα κλεψίματα -κάτι που οδηγεί σε πάρα πολλά εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο-, ενώ στην επίθεση η μπάλα περνάει από αρκετά χέρια και απαιτούνται πολλά cuts.

Αυτό το μοτίβο είναι ανίκητο στην pre- season και στα πρώτα στάδια της σεζόν.
Μέχρι να φανούν τα πραγματικά αμυντικά προβλήματα στο set παιχνίδι.

+1) Το επόμενο βήμα του ΚΑΤ

Μετά την περσινή MVP σεζόν του Nikola Jokic, έχω την εντύπωση πως ο Karl Anthony- Towns έχει χτίσει την εξέλιξή στα κατορθώματα του Σέρβου.

Πολύ πρόθυμος δημιουργικά, πολύ δύσκολες πάσες σε cut καταστάσεις, πολύ φαντεζί επίσης.

Δεν αποτυπώνεται ακόμα τόσο στη στατιστική υπηρεσία (6 ασίστ σε 2 ματς), αλλά σταδιακά νομίζω θα δούμε έναν πολύ πιο πλήρη επιθετικά “ψηλό” -και ίσως τον κορυφαίο σε αυτό το στοιχείο στο ΝΒΑ.

Tags:
ΝΒΑ