
1) Το… bullying των Lakers
Οι Los Angeles Lakers έκαναν πραγματικό… bullying επιθετικά, όπου, αν και ήταν για άλλη μια φορά φέτος ιδιαίτερα στάσιμοι, κατάφεραν να θίξουν την έλλειψη δύναμης και τριβής των Boston Celtics τόσο με τα drives των Russell Westbrook και LeBron James όσο και με την παρουσία των Anthony Davis και Dwight Howard στο ζωγραφιστό.
Συνολικά, οι 3 σταρ του LA εκτέλεσαν με 65% σε 32 προσπάθειες στο paint, λειτουργώντας για πρώτη ίσως φορά όπως πρέπει εκμεταλλευόμενοι το αθλητικό τους ταπεραμέντο (32 σουτ στο ζωγραφιστό, 7 mid range, 9 τρίποντα).
2) Κόντυνε και… ομόρφυνε το LA
Το small ball και τα εν γένει φυσιολογικά για την εποχή σχήματα με έναν center του coach Vogel χάρισαν πληθώρα θετικών στοιχείων στους γηπεδούχους, που εκτοξεύουν με αυτόν τον τρόπο το αμυντικό τους γίγνεσθαι ξεκλειδώνοντας άλλο ένα φτερό -με μίξεις των Malik Monk, Avery Bradley και Talen Horton- Tucker να περνούν πολλή κοινή ώρα μαζί στο πλευρό της Big 3.
Σε συνδυασμό μάλιστα, με την τραγική για άλλη μια φορά ανάπτυξη και spacing των Celtics, η σκληράδα στην άμυνα και η σταδιακή οπισθοχώρηση προς το καλάθι έδιναν πάντα μια σταθερά σιγουριάς στους “Λιμνανθρώπους” που τιμώρησαν τα αναίτια ψηλά σχήματα του coach Udoka.
3) Τα 3 τρανά λάθη του Udoka
Ο προπονητής των Κελτών έκανε ένα από τα χειρότερα coachαρίσματά του στη rookie σεζόν του στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που εν πολλοίς στέρησε στη Βοστόνη ένα όποιο ντέρμπι.
- Άργησε να κοντύνει στους καθ’ όλη τη διάρκεια “κοντούς” Lakers, κάτι που στέρησε spacing και ουσία στην επίθεση αλλά και switchability στην άμυνα.
- Ξέχασε τον Jayson Tatum στον πάγκο και δεν τον εμπιστεύτηκε αρκετά στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν οι Lakers άρχισαν να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Ενδεικτικά, ο JT πήρε μόλις 2 σουτ από το 24′ μέχρι το 30′ (-14) ενώ μέχρι να ξαναμπεί (34′) η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 19 με τους φιλοξενούμενους να έχουν πετύχει μονάχα 8 πόντους με 4 χαμένες βολές και 3 σουτ σε 4 περίπου λεπτά…
- Αντίθετα στηρίχθηκε πάρα πολύ στον Dennis Schroder, που χθες δεν τράβηξε ιδιαίτερα μετά από ένα σερί θετικών εμφανίσεων. Ο Γερμανός έμεινε στους 10 πόντους με 1-6 σουτ (0-3 τρίποντα) ενώ γενικά δεν έκανε ποτέ το κάτι παραπάνω όταν ήταν ο μοναδικός καλός σκόρερ σε πεντάδες των Celtics χωρίς τον Tatum (103 πόντοι ανά 100 κατοχές με αυτόν στο παρκέ/ -12 Net Rating).