Ο forward του Αγρινίου, Νίκος Οκεκουόγεν μίλησε στο basketblog.gr για την παρουσία του στα draft, τους παίκτες που ξεχωρίζει, το αποτέλεσμα ενός μονού αγώνα με τον LaMelo Ball, αλλά και για το δίλημμα Nowitzki- LeBron!

Πώς βλέπεις το φετινό draft γενικά; Έχεις ξεχωρίσει κάποιον παίκτη;

Υπάρχουν τρομεροί παίχτες, τρομερά ταλέντα στο φετινό draft. Πιστεύω πολύ στον Edwards και τον LaMelo Ball, ιδιαίτερα αφού έχουμε παίξει στο ίδιο high school. Obi Toppin από Dayton ή  James Wiseman από Memphis επίσης ξεχωρίζουν .

Σε ένα μονό, ποιος θα κέρδιζε; Εσύ ή ο Ball;

Σε μόνο δύσκολα χάνω. Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, αλλά θα ήταν ωραίο παιχνίδι. Αρχικά, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να με παίξει άμυνα πλάτη. Όποτε εγώ θα κέρδιζα μάλλον. Στο πάνω-κάτω που μπορεί να τρέξει εκεί θα είχα θέμα.

Ίδιο draft ακριβώς. Ίδιοι παίκτες. Αλλά δεν υπάρχει καθόλου το ζήτημα με τον κορονοϊό. Πιστεύεις πως θα είχες περισσότερες πιθανότητες;

Ναι θεωρώ θα είχα μεγαλύτερη ευκαιρία να με δουν εν δράση τόσο οι Gms όσο και οι προπονητές. Ο κορονοϊός ήταν εμπόδιο για πολλά. Ήμουν στην Αμερική και γύρισα λόγω της πανδημίας, επειδή δεν έγινε το Draft Combine το Μάιο. Πίστευα πως εκεί τελείωσε το όνειρό μου.

Μένει μια κάποια πικρία φαντάζομαι. Που δεν ήταν στο χέρι σου τελείως.

Τίποτα στη ζωή δεν είναι στο χέρι μας. 100%. Κάποια πράγματα όπως μια πανδημία δεν μπορείς να τα υπολογίζεις Είμαι ευγνώμων που βλέπω να γίνονται  πράξη οι στόχοι που έβαλα πριν κάποια χρόνια. Είχα πεις σε φίλους μου και γνωστούς ότι το 2020 θέλω να είμαι στα Draft. Όταν θα σταματήσει να σκάει η μπάλα θα μπορώ να πω πως έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να κάνω το όνειρό μου να βγει αληθινό.

Με το Summer League θα έχεις κάποια επαφή; Ή λόγω υποχρεώσεων με το Αγρίνιο θα το χάσεις;

Θα ήθελα να συμμετέχω στο Summer League και να δείξω τι μπορώ να προσφέρω μέσα στο παρκέ. Τώρα δεν γνωρίζω τι θα γίνει με το δικό μας πρωτάθλημα, αλλά ευελπιστώ να έχουμε ξεμπερδέψει με όλες τις υποχρεώσεις πριν το καλοκαίρι του 2021.

Ιδεατά, από ποια ομάδα θα ήθελες να επιλεγείς; Είτε στο ντραφτ είτε αργότερα στην καριέρα σου.

Δεν ξέρω, οποιαδήποτε είναι η αλήθεια! Οι Cavaliers είναι η ομάδα που υποστηρίζω χρόνια στο ΝΒΑ. Όποτε θα ήθελα να παίξω εκεί. Αλλά και οι Knicks και οι Nets θα ήταν ταιριαστές επιλογές.

Μεγάλη αγάπη στον LeBron φαντάζομαι.

Ναι, τεράστια αγάπη!

Nowitzki ή LeBron; Χωρίς υπεκφυγές.

Lebron. Χωρίς υπεκφυγές. Ο Dirk είναι μια κατηγορία μόνος του. Για εμένα ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος Power Forward!

Ταιριάζει και η ιστορία σας αναφορικά με την κατάσταση πριν το draft. Χαμηλές κατηγορίες. Πολλά εμπόδια.

Ναι έχω ακούσει πολλά για τις επιλογές μου. Και θυμάμαι περιπτώσεις όπως του Dirk, αλλά και του Γιάννη, που απέδειξαν ότι γίνεται να παίξεις στο ΝΒΑ ακόμα και αν δεν έχεις αγωνιστεί στην Α1. Όποτε ναι, ταιριάζει αρκετά η ιστορία μας.

Για να γυρίσουμε λίγο στο ντραφτ, υπάρχει παίκτης που θεωρείς αρκετά υπερεκτιμημένο; Ότι βρίσκεται σε θέση στο mock draft αν και δεν το αξίζει τόσο.

Δεν ξέρω ποια είναι όλα τα κριτήρια που μπαίνουν τα rankings και βγαίνουν τα Mock Drafts, όποτε δεν μπορώ να τοποθετήσω απόλυτα. Δεν θεωρώ πάντως κάποιον υπερεκτιμημένο.

Θεωρείς ότι αξίζεις την προσοχή που έχει κάποιος στα lottery picks? Όχι να την κλέψεις, απλά κάτι σαν «είμαι και εγώ εδώ».

Νομίζω όλοι θα θέλαμε την προσοχή ενόςlottery pick. Δεν θα έλεγα όχι, αλλά είμαι επίσης της άποψης you got to earn.