5 Νοεμβρίου 2017.
Cleveland.

Οι τοπικοί Cavaliers υποδέχονται τους κάκιστους Atlanta Hawks, σε ένα ματς που θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα για τα αγωνιστικά του δρώμενα πολύ σύντομα!

Η σεζόν 2017 ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και πιεστική για τους γηπεδούχους, που ήθελαν να αποδείξουν πάσει θυσία πως μπορούν να είναι αποτελεσματικοί και στη μετά Kyrie Irving περίοδο, έπειτα από τη φυγή του για τη Βοστόνη και τους Celtics, με τον Kevin Love -το νούμερο 2 της ομάδας πλέον πίσω από τον LeBron– να στρεσάρεται σημαντικά αυτήν την περίοδο τόσο με το αγωνιστικό κομμάτι και τις όλες υποχρεώσεις του, αλλά και με διαφορά προσωπικά ζητήματα που ρήμαζαν καθημερινά τη σχέση του με την οικογένειά του.

Και σταδιακά, αυτή η πίεση κατάφερε να θεριέψει και να γίνει ένα κτήνος πεινασμένο και χαώδες.

3 μόλις λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου κόντρα στα “Γεράκια” και κατά τη διάρκεια ενός time out, ο PF του οργανισμού του Ohio βλέπει τα πελώρια φώτα της αρένας να σκοτεινιάζουν, με τα γνωστά πρόσωπα συμπαικτών και προπονητών να μη διακρίνονται πια από μια απέραντη θωλούρα, που αντάξιά της δεν είχε βιώσει ποτέ ξανά!

 

 

 

Δε μπορεί να ακούσει καθαρά, δε μπορεί να αντιληφθεί νεύματα και χειρονομίες, δε μπορεί να συγκεντρωθεί, νιώθοντας ως ο ρεαλιστικός πρωταγωνιστής των κοιμισμένων ονείρων του τη στιγμή που αυτά μετατρέπονται σε εφιάλτη.

Με το διαπεραστικό ήχο της κόρνας, ο Love ξυπνάει απότομα από τον άτυπο λήθαργό του και αμέσως κατευθύνεται τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, δίχως ιδιαίτερη αιτία, δίχως ιδιαίτερη κατεύθυνση.

Ένιωθε πως προσπαθούσε να πρέπει να ξεφύγει από έναν άυλο εχθρό που τον κυνηγάει χωρίς να ξέρει το γιατί, με την καρδιά του να κοντεύει να ξεριζωθεί ετοιμόγεννα από το στήθος του, ενώ το σώμα του γυρνούσε εδώ και εκεί ταχύτατα.
Λες και η ζωή του εξαρτιόταν από αυτό.

Αισθανόταν τον θάνατο πολύ κοντά.
Και αυτό είναι το τελευταίο που θυμάται.

Όταν άνοιξε ξανά τα μάτια του, ήταν σε τοπικό νοσοκομείο της πόλης, με πλήθος γιατρών πάνω από το ξαπλωμένο σώμα του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την κρίση πανικού που πέρασε και τους πιθανούς λόγους που μπορεί να προκάλεσαν την οργή της.

Εκείνη τη στιγμή, ο πρώην “ψηλός” των Τimberwolves κατάλαβε πως είναι ένας κοινός θνητός, ένας άνθρωπος σαν όλους τους υπόλοιπους, ένας άνθρωπος με συναισθήματα, με υποχρεώσεις, με πόνους και υγεία.
Μια υγεία ψυχική που δε φρόντισε ποτέ του, όντας ένας τύπος που σπάνια επέτρεπε κάτι άλλο πέρα από το μπάσκετ να σαγηνεύει τις συζητήσεις και τις σκέψεις του.

Η δεύτερη φορά που κατάλαβε πως είναι θνητός;
Όταν πέρασε επίφοβα την πόρτα του ψυχολόγου του λίγες μέρες μετά, και ανακάλυψε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό του και ιδίως την έφεσή του σε περισσότερα του αθλητισμού ζητήματα, καταφέρνοντας κάπως έτσι να γνωρίσει για πρώτη φορά ουσιαστικά τον αληθινό του εαυτό!

Από εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο Kevin Love, ένας τύπος που δε μιλούσε ποτέ για τα προσωπικά του θέματα γιατί ένιωθε άβολα και αμήχανα να τα κοινωνεί στον περίγυρό του, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τον παλιό του εγωιστικό εαυτό και να προσπαθήσει να τονίσει τη σημασία της ψυχικής υγείας όπου βρεθεί και όπου σταθεί, θέλοντας να λυτρώσει πολλούς άλλους σαν και αυτόν με παρόμοιες τάσεις.

 

 

Γιατί κατάλαβε πως παρά τη δόξα, τη φήμη και τα συμβόλαια, η ζωή και ο θάνατος είναι τα μόνα που μένουν.
Και αν παίξεις τα χαρτιά που τυχαία θα έρθουν στα χέρια σου σωστά, μπορεί να κάνεις τον θάνατο να φαντάζει απλά μια σκέψη μακρινή και ταπεινή.

Σήμερα, ο Kevin Love γίνεται 33 ετών!