Από τις 7 Ιανουαρίου όπως έγινε γνωστό, παίκτες και μέλη των ομάδων στο “μαγικό κόσμο” του ΝΒΑ, θα έχουν πάνω τους αισθητήρες για να ελέγχονται από τη διοργανώτρια αρχή έτσι ώστε να αποφθευχθούν παραπάνω κρούσματα κορονοϊού στον καιρό της πανδημίας.

Το ΝΒΑ την τελευταία εβδομάδα του 2020, δεν ανακοίνωσε ούτε ένα κρούσμα στις “τάξεις” του, ωστόσο δεν παραμένει στάσιμο. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα (07/01/2021) μέλη των τεχνικών επιτελείων, όπως και παίκτες θα έχουν πάνω τους αισθητήρες για να διαπιστώσει το ΝΒΑ εάν τηρείται το πρωτόκολλο σχετικά με τον ιό.

Η είδηση έγινε γνωστό από το ESPN. Οι αισθητήρες δεν θα έχουν GPS πάνω τους, αλλά θα μπορούν να ειδοποιούν αν δυο άτομα που φορούν τους αισθητήρες δεν ανήκουν στην ίδια ομάδα και καταπατούν την απόσταση που είναι απαραίτητη να υπάρχει για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Οι παίκτες και οι προπονητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν αυτούς τους αισθητήρες όταν αγωνίζονται ή βρίσκονται στο ξενοδοχείο. Ωστόσο θα είναι υποχρεωμένοι να το φορούν στην προπόνησή τους και στις μετακινήσεις τους είτε με αεροπλάνο είτε με λεωφορείο. Όποιος δεν τηρεί τη χρήση του αισθητήρα θα αντιμετωπίζει τιμωρίες. 

 

 

Tags:
ΝΒΑ