Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζέιμς στο πλαίσιο της Media Day των Καβς.

«Θα ήθελα πολύ τον Ουέιντ στο Κλίβελαντ! Νομίζω ότι μπορεί να φέρει μαζί του το DNA του πρωταθλητή! Θα ήταν μια σπουδαία λύση στη θέση του πλέι μέικερ, είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει ενώ διαθέτει μπασκετικό μυαλό. Θα ήταν υπέροχο να τον είχαμε εδώ, μαζί μας. Ειλικρινά, το front office έκανε σπουδαία δουλειά αυτό το καλοκαίρι»

 

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν θα έδινε κάποια συμβουλή στον Καιρί Ίρβινγκ ο Λεμπρόν σχολίασε:

«Δεν έχω να του δώσω καμία συμβουλή πια… Ούτε σε αυτόν ούτε σε καμία άλλη ομάδα. Θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δεν έχω χρόνο να δίνω συμβουλές».

 

Tέλος, ο ”Βασιλιάς” μίλησε ξανά για τον Ντόναλντ Τράμπ και την κατάσταση που επικρατεί:

«Μπορούμε να κάτσουμε εδώ και να πούμε ότι προσπαθώ να κάνω τη διαφορά; Μπορούμε να κάτσουμε εδώ, να πούμε ότι θα κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να πούμε ότι θέλουμε το καλύτερο για τον αμερικανικό λαό; Δεν έχει σημασία το μέγεθος, η φυλή, η εθνικότητα, η πίστη ή οτιδήποτε άλλο. Ο κόσμος βρίσκει ομάδες, παίκτες και χρώματα λόγω των σπορ, τα οποία τους κάνουν χαρούμενους. Τα σπορ φέρνουν τον κόσμο μαζί. Όσο έχω αυτή τη δυνατότητα δεν θα αφήσω έναν άνθρωπο, ανεξάρτητα από το πόση δύναμη έχει ή πόση επιρροή μπορεί να έχει, να χρησιμοποιήσει τα σπορ ως μια πλατφόρμα για να μας χωρίσει. Η Αμερική είναι η γη της ελευθερίας, όμως έχουμε ακόμα κάποια προβλήματα όπως όλοι. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε να μείνουμε ενωμένοι και να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι άνθρωποι».