Μετά από μία χρονιά, στην οποία έδωσε ηρωικό «τόνο» με την απόφασή του για έναν τελευταίο «χορό» με την Εθνική Αργεντινής, ενισχύοντάς τη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ίσως να είχε χρέος να συνεχίσει την προσωπική του εποποιία. Ο Μανού Τζινόμπιλι, αφού πρώτα σκέφτηκε μέχρι και το ενδεχόμενο απόσυρσης από την ενεργό δράση, πραγματοποιώντας δηλώσεις όχι ιδιαίτερα ξεκάθαρες ως προς αυτή την κατεύθυνση, έκανε αυτό που μάλλον ήθελαν οι περισσότεροι. Να συμμετέχει, δηλαδή, σε άλλον έναν «χορό» τουλάχιστον και με τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, η οποία χρησιμεύει περισσότερο ως προσωπικό ημερολόγιο ή τόπος ανάλυσης διαφορετικών θεμάτων από τα αθλητικά, ο Αργεντίνος «αστέρας» έκανε την εξαίρεση και ανήγγειλε το γεγονός, ότι θα συνεχίσει την καριέρα του για ακόμη έναν χρόνο, μέχρι τη λήξη δηλαδή του τρέχοντος συμβολαίου του με τα «Σπιρούνια». Ο ίδιος, δήλωσε ουσιαστικά πως ήθελε να πάρει μία απόσταση από όλα, προκειμένου να σκεφτεί πιο καθαρά και, συνυπολογίζοντας πως η όρεξη του για το μπάσκετ δεν έχει κοπάσει και ούτε είχε κάποιο σοβαρό τραυματισμό την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έκανε την προαναφερθείσα επιλογή. 

«Δεν είχα πολλές αμφιβολίες, αλλά όπως κάνω τελευταία, ήθελα να περάσει λίγος χρόνος και να δω όσα συνέβησαν την περασμένη σεζόν με μία πιο απόμακρη ματιά. Η αλήθεια, είναι ότι είμαι απόλυτα σίγουρος και πιο ξεκάθαρα σε σχέση με πέρυσι. Πέρασα όμορφα την περασμένη σεζόν και εκτός από το μικρό επεισόδιο του Φεβρουαρίου, ήμουν υγιής όλο τον χρόνο. Θα συνεχίσω σίγουρα να απολαμβάνω το μπάσκετ λίγο ακόμη», ανέφερε αρχικά ο Τζινόμπιλι, για να συνεχίσει ως εξής: «Εκτός από αυτά που ανέφερα, αυτή την εβδομάδα προπονήθηκα με μεγάλη ένταση. Πονούσαν τα πόδια και οι πνεύμονές μου, αλλά αυτό ήταν άλλωστε αναπόφευκτο. Τώρα, είναι η ώρα για τις προπονήσεις με την ομάδα. Θα μου κοστίσει τη Δευτέρα, αλλά δε βλέπω την ώρα να ξανασυναντηθώ με όλα τα παιδιά».

Για έναν ακόμη χρόνο, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με τους σπουδαίους Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς κι έχει αφήσει «ανεξίτηλο» το δικό του «στίγμα» στο παγκόσμιο μπάσκετ. Κοντά στα 40 του, θα συμπληρώσει 15ετία στο «μαγικό κόσμο» και στο πιο υψηλό του επίπεδο, αποτελώντας πια ένα «μύθο».