«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ο εξανθρωπισμός ενός θεού». Αυτή ήταν η πρώτη ατάκα του Jason Hehir, σκηνοθέτη της σειράς «Last Dance» από τα ESPN Films και Netflix, σε συνέντευξη του στην Ισπανική εφημερίδα, El Pais. Φυσικά μιλούσε για τον Michael Jordan και την προσπάθεια του να τον… εξανθρωπίσει.

Για τα νεανικά του χρόνια και την σύνδεση του με τον αθλητισμό, είπε: «Μεγάλωσα ως εθισμένος στον αθλητισμό: αμερικανικό ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, χόκεϊ επί πάγου … Ήρθα από μια τέτοια οικογένεια. Όταν άρχισα να καταλαβαίνω πώς λειτούργησε το μπάσκετ, ήμουν οκτώ ετών και άρχισα να διαβάζω τις εφημερίδες όταν ο Jordan έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ (1984). Η καριέρα μου ως ερασιτέχνης συνέπεσε με την άνοδο της φήμης του».

Για την προσπάθεια του να σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ και ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση, απάντησε: «Η προτεραιότητά μου είναι πάντα να εξανθρωπίζω το αστέρι, και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο όταν πρόκειται για μία παγκόσμια εικόνα, έναν μύθο. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να…φέρω το άτομο που θεωρείται θεός σε ανθρώπινο μέγεθος. Αντί να δώσεις μια δισδιάστατη εικόνα, όπως μια αφίσα ή ένα πρόσωπο σε ένα μπλουζάκι, ένα λογότυπο σε ένα παπούτσι, έπρεπε να τον μετατρέψεις σε τρισδιάστατο ον, ένα ζωντανό ον που είναι εκεί μαζί σου, γελάει, κλαίει, δείχνοντάς σου μια σειρά συναισθημάτων. Ήταν το πιο δύσκολο. Πώς να μετατρέψεις έναν Θεό σε άνθρωπο;».

«Δεν φανταζόμουν ότι ο Jordan θα ήταν  ανοικτός σε θέματα όπως ναρκωτικά, αλκοόλ και γυναίκες. Με εξέπληξε. Μου είπε τη γνώμη του για το τσίρκο της κοκαίνης των Bulls και εξήγησε πώς έζησε όλα αυτά. Από αυτό μου έδειξε ότι δεν πρόκειται να αποφύγει τέτοιου είδους ερωτήσεις, ότι θα ήταν ειλικρινής. Με εντυπωσίασε η ειλικρίνεια και η προθυμία του να συμμετάσχει. Αυτή η σειρά μπορεί να δείξει στους νεότερους πώς ήταν το ΝΒΑ τότε. Είμαι 43 ετών, και για τη γενιά μου είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν, κάτι νοσταλγικό. Φέρνει πίσω καλές αναμνήσεις. Εξηγεί στους νέους τι έπρεπε να περάσει για να είναι αυτό που είναι τώρα», συμπλήρωσε ενώ για το φινάλε συνέκρινε τον Jordan με τον… Batman:

«Ο χαρακτήρας ταινίας που του μοιάζει περισσότερο είναι του Batman. Μου θυμίζει τον Κρίστιαν Μπέιλ στις ταινίες Batman. Πηγαίνει και κάνει τη δουλειά του ασταμάτητος, απονέμει δικαιοσύνη. Το NBA είναι Gotham, και ο Michael με τον Scottie Pippen ήταν Batman και Ρόμπιν».