Αφού πέρασαν το πρώτο τέταρτο της σεζόν προσπαθώντας να βρουν ρυθμό επιθετικά, τόσο ο Πέιτον Πρίτσαρντ όσο και ο Άαρον Νέσμιθ, φαίνεται ότι επανακτούν τη ροή τους στη Δύση.

Το δίδυμο των δευτεροετών παικτών σημείωσε 45 πόντους από τον πάγκο στα δύο παιχνίδια, με τους Μπλέιζερς, και στη συνέχεια άλλους 15 με τους Λέικερς.

Οι περισσότεροι πόντοι του Πρίτσαρντ -19-, ήρθαν απέναντι το Πόρτλαντ μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη γενέτειρά του. Δεκαέξι από αυτούς τους πόντους ήρθαν κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από όσους σημείωσε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν μέχρι εκείνο το σημείο (30 συνολικά πόντοι σε 18 εμφανίσεις).

 

 

Ο Νέσμιθ είχε 11 πόντους, ολοκληρώνοντας δύο σερί νίκες, ενώ παράλληλα κατέγραψε τρία ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα καλύτερο συν/πλην σκορ στο +29 σε 22 λεπτά δράσης.

Η δυναμική τους πορεία τους συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ της Τρίτης, όταν ο προπονητής Ίμε Ουντόκα, αναζήτησε από τους νεαρούς την επιθετική σπίθα, που έψαχνε η ομάδα τους. Ο Νέσμιθ μπήκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στα τέλη της τρίτης περιόδου και ο Πρίτσαρντ μπήκε λίγο αργότερα στην αρχή του τέταρτου δωδεκαλέπτου.

Αυτοί, μαζί με την υπόλοιπη δεύτερη ομάδα, αντιστάθηκαν απέναντι στους βασικούς των Λέικερς και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά των 20 πόντων στο μισό, με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν. Ο Νέσμιθ είχε άλλη μια δυνατή προσπάθεια με 11 πόντους, ενώ ο Πρίτσαρντ πρόσθεσε έξι πόντους και πέντε ασίστ.

 

 

Πριν από το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρίτσαρντ δεν είχε σκοράρει πάνω από έξι πόντους σε ένα παιχνίδι από τον περασμένο Μάιο. Στην πραγματικότητα, είχε σκοράρει μόνο οκτώ πόντους στις προηγούμενες εννέα αναμετρήσεις. Αλλά στις δύο τελευταίες εμφανίσεις του, έχει σκοράρει 25 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ο Νέσμιθ, εν τω μεταξύ, δεν είχε σκοράρει πάνω από πέντε πόντους σε καμία από τις προηγούμενες 12 αναμετρήσεις της Βοστώνης. Τώρα έχει βάλει 20 πόντους σε 36 λεπτά στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια θυμίζουν τον αντίκτυπο που έκαναν και οι δύο κατά τη διάρκεια της rookie τους χρονιά, ειδικά προς το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν αμφότεροι είχαν σημαντική συνεισφορά από τον πάγκο. Αυτή τη σεζόν, ωστόσο, και οι δύο είχαν ασυνεπείς ρόλους, γεγονός που οδήγησε σε ασυνεπείς αριθμούς.

Ωστόσο παραμένουν έτοιμοι όποτε κληθούν τα ονόματά τους και έχουν διατηρήσει την ίδια νοοτροπία, με την περασμένη σεζόν.

«Είναι μέρος του ΝΒΑ. Είναι η δουλειά μας, πληρωνόμαστε για να παραμείνουμε έτοιμοι. Και όταν έρθει η ευκαιρία σου, πρέπει ν’ ανταποκριθείς για την ομάδα σου», μας είπε ο Πρίτσαρντ και συνέχισε: «Για μένα, προφανώς αυτή είναι μια νέα εμπειρία σε σχέση πέρυσι. Κάποια παιχνίδια δεν παίζεις και μερικές φορές μπαίνεις εκεί μέσα. Έτσι, για μένα, το θέμα είναι απλά να βρίσκω αυτή την αυτοπεποίθηση, να είμαι πάντα έτοιμος και αυτό συμβαίνει με τη δουλειά μου και τις καθημερινές μου συνήθειες».

«Πηγαίνω εκεί έξω και αρπάζω κάθε ευκαιρία που μπορώ να πάρω επειδή είναι ένα πραγματικό παιχνίδι. Κάθε φορά που πατάω στο παρκέ, προσπαθώ να το εκμεταλλεύομαι και προσπαθώ να
δώσω το 100%», ήταν τα λόγια του Πρίτσαρντ, που καταφέρνει σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση.