Ο Κέβιν Ντουράντ θα συνεχίσει την καριέρα του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και αυτή η απόφαση του, ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία στους ανθρώπους της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ προκαλώντας απογοήτευση το γεγονός ότι έχασαν ένα από τους ηγέτες τους που ανδρώθηκε στην ομάδα τους. Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος και ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας δεν παρέλειψαν να τον ευχαριστήσουν για όλα όσα προσέφερε.

Ο πρόεδρος της Θάντερ, Κλέιτον Μπένετ δήλωσε: «Η συμβολή του Κέβιν στην ομάδα μας αυτά τα εννέα χρόνια ήταν μεγάλη, εντός κι εκτός γηπέδου. Βοήθησε την Θάντερ να μεγαλώσει και να πετύχει με πολλούς ανυπολόγιστους τρόπους και είχε αντίστοιχο αντίκτυπο στην κοινωνία. Τον ευχαριστούμε για την ηγετική του ικανότητα, το παιχνίδι του και το πως αντιπροσώπευσε την πόλη της Οκλαχόμα και ολόκληρη την πολιτεία της Οκλαχόμα»

Ενώ ο τζένερ μάνατζερ Σαμ Πρέστι, ανέφερε: «Ο Κέβιν άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον οργανισμό των Θάντερ και την πολιτεία της Οκλαχόμα ως ένας εκ των πρωταρχικών ιδρυτών της ομάδας. Δεν μπορούμε επακριβώς να αναφέρουμε τι σήμαινε για την ίδρυση της ομάδας και την επιτυχία της. Μπορεί να είμαστε ξεκάθαρα απογοητευμένοι που επέλεξε να προχωρήσει, αλλά οι αξίες που βοήθησε να θεμελιωθούν μας οδηγούν να τον ευχαριστήσουμε για τους πολλούς απτούς και μη τρόπους που βοήθησε το πρόγραμμά μας».