Ο Alex Len αγωνίζεται στους Σακραμέντο Κινγκς, αλλά το μυαλό του βρίσκεται στην πατρίδα του την Ουκρανία και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Η ομάδα του με τη συμβολή των Ντένβερ Νάγκετς έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης προς τον σέντερ των «βασιλιάδων», αλλά και στον συμπατριώτη του, Svi Mykhailiuk, που αγωνίζεται στους Τορόντο Ράπτορς.

Πριν το τζάμπολ του χθεσινού ματς, παίκτες και προπονητές μαζί φυσικά με τον Len, αγκαλιάστηκαν στο κέντρο του παρκέ του Ντένβερ και φορούσαν μπλουζάκια, τα οποία ανέγραφαν: “Χτισμένο από τη ΜΑΥΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”, ενώ παράλληλα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Οι Len και Mykhailiuk με κοινή τους δήλωση στα social media, ανέφεραν:

“Μία μεγάλη τραγωδία συμβαίνει στην πατρίδα μας την Ουκρανία. Κατηγορηματικά καταδικάζουμε τον πόλεμο. Η Ουκρανία είναι μία ειρηνική, κυρίαρχη χώρα που κατοικείται από ανθρώπους που θέλουν να αποφασίζουν για τη δική του τύχη. Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, τους φίλους, τους συγγενείς και όλους τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή της Ουκρανίας. Ελπίζουμε σε έναν τερματισμό του τρομερού πολέμου όσο το δυνατό γρηγορότερα. Φίλοι Ουκρανοί, κρατήστε! Δύναμη μας είναι η ενότητα. Βρισκόμαστε μαζί σας”, έγραψαν οι δύο Ουκρανοί παίκτες.

Η Ένωση Παικτών του ΝΒΑ έστειλε και αυτή το δικό της μήνυμα συμπαράστασης:

“Οι σκέψεις κι οι προσευχές μας βρίσκονται δίπλα σε όλους όσοι επηρεάζονται από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία κι ειδικά στους δικούς μας παίκτες και τις οικογένειες τους, Άλεξ Λεν και Σβι Μίχαλιουκ”.

 

Tags:
NBA