Οι Έλληνες που συνδυάζουν το μπάσκετ με τις σπουδές στις ΗΠΑ είναι δεκάδες. Υπάρχει βέβαια και ο Αντώνης Ατσάλης. Πρόκειται για έναν 22χρονο Κερκυραίο, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα του G League με τη χορηγική υποστήριξη διάσημης αθλητικής εταιρείας και έχει ως όνειρο να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ.

Ο Αντώνης Ατσάλης παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα, όπου μίλησε για τις προκλήσεις των σύγχρονων αθλητών, τους λόγους που το μπάσκετ θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και έθεσε τις πέντε προτεραιότητες της ζωής του.

Ολόκληρη η συνέντευξη στον Εθνικό Κήρυκα:

– Ποια κατά τη γνώμη σου η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι αθλητές σήμερα;

«Σε ένα γενικότερο πλαίσιο μεγαλύτερη πρόκληση, θεωρώ, τόσο για τους αθλητές, όπως και για τον υπόλοιπο κόσμο το να αντιμετωπιστεί η πανδημία στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα -που λείπει σε όλους μας. Πλην αυτού, όπως και σε κάθε επάγγελμα, ο εκάστοτε αθλητής -είτε εργαζόμενος- έρχεται συχνά αντιμέτωπος με το άγχος της δουλειάς του, αναφορικά με την επίτευξη στόχων, με την εξέλιξη μέσα σε αυτή, καθώς και το βασικότερο όλων που είναι η διαχείριση των οικονομικών του ζητημάτων».

– Με ποιο τρόπο το να είσαι αθλητής σε κάνει καλύτερο άνθρωπο;

«Ως αθλητής πρέπει πάντοτε να διατηρείς μια ισορροπημένη ρουτίνα. Από το πρόγραμμα του ύπνου και την διατροφή ως και προς την κοινωνική σου ζωή. Υγιεινές συνήθειες που δεν σου επιτρέπουν να βγεις από τα θεμιτά όρια μιας καθώς πρέπει καθημερινότητας».

– Πώς σε εμπνέει με θετικό τρόπο να είσαι αθλητής;

«Με το να βρίσκεσαι στη θέση του αθλητή, πόσο μάλλον όταν είσαι και πιο αναγνωρίσιμος στον κόσμο, ακολουθείται αδιαμφισβήτητα και από άγχος. Το προφίλ που πρέπει να δείχνεις και οι συνήθειές σου πρέπει να τείνουν να είναι αψεγάδιαστες. Υπάρχουν παιδιά που σε ακολουθούν και κόσμος που σε θαυμάζει. Γι’ αυτούς πρέπει να είσαι το δυνατόν καλύτερο πρότυπο. Γενικώς μέσω μιας τέτοιας κατάστασης θα μπορούσε να ωφεληθεί τόσο ο αθλητής όσο και ο κόσμος».

– Ποια στοιχεία στο παιχνίδι σου είναι τα πιο δυνατά;

«Νομίζω πως η ικανότητά μου στο σουτ και στο να ‘διαβάζω’ το γήπεδο σε διάφορες επιθετικές συνθήκες είναι αυτά που ως παίκτη με χαρακτηρίζουν».

– Ποιες είναι οι 5 πιο σημαντικές προτεραιότητες στη ζωή σου;

«Ίσως ακουστεί κλισέ αλλά νούμερο ένα προτεραιότητά μου είναι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Σε χαρακτήρα, σε ήθος και δυναμικότητα. Ενας σωστός κατά τα γενικά κριτήρια άνθρωπος.

Δεύτερος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι να πετύχω στο χώρο του αθλητισμού (μπάσκετ) ώστε να καταφέρω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Τρίτο, είναι να καταφέρω να εξασφαλίσω το μέλλον μου, μέσω δουλειάς. Να έχω την οικονομική δύναμη και ανεξαρτησία να ζήσω άνετα, με το λιγότερο δυνατό άγχος.

Τέταρτο και θα έλεγα ίσως σημαντικότερο είναι το να δημιουργήσω μια υγιή οικογένεια. Χωρίς τα άνωθεν όμως, θα είναι όλο και πιο δύσκολο. Μια οικογένεια δεμένη και αγαπημένη.

Τέλος, πέμπτο, θα έλεγα πως μια μέρα θέλω να γυρίσω το χρόνο πίσω και να μείνω ικανοποιημένος από τη ζωή μου. Μια ανασκόπηση σε όλους τους τομείς, που θα με κάνει χαρούμενο και γεμάτο».

Tags:
G-League NBA