Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «The Last Dance» ολοκληρώθηκε και ένα μεγάλο μέρος των δύο τελευταίων επεισοδίων, αφορούσε τον 6ο τελικό των Bulls με τους Jazz και το «Last Shot» του Michael Jordan.

Ο «Τελευταίος Χορός» αν μη τι άλλο, αποτέλεσε την καλύτερη παρέα για τους φίλους του αθλητισμού στις μέρες της καραντίνας και έπειτα από 10 επεισόδια, το τέλος της σειράς ήρθε (δυστυχώς)…

Και ήρθε με τον καλύτερο τρόπο. Με εκείνο το τρομερό Game 6 των Τελικών με τους Jazz… Εκεί όπου η εκπληκτική παρέα του «Air» πανηγύρισε το δεύτερο «3-peat» σε διάστημα οκτώ ετών.

Στους τελικούς του 1998 έχουμε από την μια πλευρά τους Bulls, που γνώριζαν καλά πως μετά το τέλος εκείνης της σεζόν όλα θα άλλαζαν στην ομάδα κι από την άλλη πλευρά οι εξαιρετικοί Jazz, που προσπαθούσαν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα τους στους τελικούς του 1997.

Εκείνος όμως ήταν ο… τελευταίος χορός για τους Bulls και τον Jordan και τίποτα δεν μπορούσε να τους σταθεί εμπόδιο. Πόσο δε μάλλον όταν ο ίδιος ο Θρύλος θα αποφάσιζε εκείνο το μεγάλο 6ο Game!

Εκείνο το βράδυ έκανε κυριολεκτικά τα πάντα… Πέρα απ’ τους 45 πόντους που έβαλε στους Utah, όταν όλοι οι συμπαίκτες του είχαν στο σύνολο 42, έβαλε και το πιο κρίσιμο, καθοριστικό σουτ του αγώνα.

Εκεί που η μπάλα βαραίνει και δεν θέλει κανείς να την έχει πάνω του. Εκεί εμφανίζεται αυτός που ξέρει κι αντέχει τέτοιες καταστάσεις. Εκεί εμφανίζεται ο Jordan. Παίζει στο ένας εναντίον ενός τον Bryon Russell, τον σωριάζει στο έδαφος και ευστοχεί στο «Last Shot»…

Το NBA, θυμήθηκε εκείνο το βράδυ, εκείνο το μοναδικό τελευταίο σουτ… 

Δείτε το εδώ: