Ο έμπειρος αθλητής της ομάδας του Γ.Σ. Κηφησιάς Γιώργος Βογιατζόγλου μίλησε διεξοδικά στην εφημερίδα “Αμαρυσία” για πολλά θέματα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον εαυτό του όντας αθλητής που βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά και εξέθεσε την άποψή του για το θέμα επανεκκίνησης των πρωταθημάτων.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά ο Γιώργος Βογιατζόγλου:

«Η καραντίνα όπως και οτιδήποτε άλλο συμβαίνει  στη ζωή μας, είναι μια επιλογή οπτικής γωνίας. Πνευματική απελευθέρωση ή εγκλεισμός, αυτοβελτίωση ή κατάθλιψη; η απάντηση βρίσκεται προσωπικά, στον καθένα από εμάς».

«Προσωπικά για μένα η καραντίνα είναι μια αφορμή να γνωρίσω καλυτέρα τον εαυτό μου, να δημιουργήσω καινούριες και καλύτερες συνήθειες καθημερινότητας, να αναθεωρήσω τους στόχους μου, να αντιληφθώ ποιες από τις συνήθειες μου πρέπει να αντικατασταθούν και ποιες από τις ήδη υπάρχουσες είναι απαραίτητες για την σημαντικότερη προτεραιότητα της ζωής μου: Την σωματική και ψυχική μου υγεία.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι το μπάσκετ είναι για μένα μια ενασχόληση “βαρόμετρο” για την σωματική αλλά κυρίως την ψυχική μου υγεία. Όταν ένας αθλητής μιλάει για το άθλημα του, πρέπει να γίνεται αντιληπτό ότι δεν μιλάει για μια θεωρία. Μιλάει για ανθρώπινες σχέσεις, φιλικούς δεσμούς, έντονα συναισθήματα, διαδικασίες και ρουτίνα, τα οποία όμως δεν είναι μετρήσιμα ή διατυπώσιμα στο χαρτί, τα αισθάνεσαι , τα βιώνεις, σε γεμίζουν καθημερινά».

Στη συνέχεια μίλησε για την καθημερινότητά τον με αυτόν τον τρόπο:

«Η αλήθεια είναι ότι για μένα η καθημερινότητα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ως αθλητής και καθηγητής αγωγής παράλληλα, είναι ευκολότερη. Σίγουρα η προπόνηση με την ομάδα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αλλά μπορώ να γυμνάζομαι καθημερινά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην οικία μου και να κάνω την καλύτερη δυνατή προπόνηση. Πολλοί αθλητές που γνωρίζω δυσκολεύονται να προπονηθούν λόγω έλλειψης εξοπλισμού αλλά και χώρου.  Ενώ κάποιοι άλλοι που το άθλημα τους πραγματοποιείται σε ειδικές συνθήκες (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, χιονοδρομίες κ.α.) δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν προπόνηση προς όφελος της αθλητικής τους απόδοσης».

Κλείνοντας τόνισε:

«Σκεπτόμενος το μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής οφείλω να ομολογήσω ότι η μοναδική μου σκέψη είναι να συνεχιστούν οι προπονήσεις και τα πρωταθλήματα. Βασική προϋπόθεση ο σεβασμός στην περίοδο προσαρμογής των αθλητών για την ασφαλέστερη (ως προς την σωματική υγειά) διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τον ιδανικό χρόνο προσαρμογής, αλλά θεωρώ ότι ένα διάστημα 4 εβδομάδων θα είναι αρκετό έτσι ώστε να συνεχίσουμε την αγωνιστική δράση.

Γνώμη μου είναι ότι η συνέχιση των πρωταθλημάτων, ακόμα και με λιγότερο ανταγωνισμό και θέαμα είναι προτιμότερη από την αγωνιστική αποχή 6 μηνών μέχρι το επόμενο πρωτάθλημα. Μια τέτοια μεγάλη διακοπή θα έχει σοβαρό ψυχικό αντίκτυπο στους αθλητές, ερασιτέχνες και μη και στους Συλλόγους που συμμετέχουν σε αυτά και έχουν πληγεί ήδη οικονομικά αφού έχουν αναστείλει τις λειτουργίες τους».