Την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός πρωταθλήματος για νεαρούς άνδρες και εφήβους πήρε η γενική αρχή της ΕΣΚΑΝΑ, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα νέα παιδιά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Γενικότερα, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις συμμετοχές και στις τελικές 12άδες εκτός από την παρουσία περισσότερων των 3 παικτών που ξεπερνούν τα 21 και τα 22 έτη ηλικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια των προσπαθειών της Ένωσης για την συνεχή ανάπτυξης του αθλήματος και με στόχο να ασχοληθούν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μπορούν, η επιτροπή πρωταθλήματος Ανδρών, μελετά την δημιουργία πρωταθλήματος Νέων(U22) με ημέρα αγώνων κάθε Τετάρτη.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κίνητρο σε ομάδες που διαθέτουν αθλητές νέοι άνδρες U22/ έφηβοι (U18) . Ο λόγος ύπαρξης του προαναφερθέντος πρωταθλήματος είναι για να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν συμμετοχή στα τμήματα των ομάδων τους, να συνεχίσουν ενεργά την ενασχόληση τους με το άθλημα.

Απαραίτητη προϋπόθεση στην 12άδα να μην βρίσκονται πέραν των 3 αθλητών μεγαλύτεροι από 21 έως 22 ετών το ανώτερο, συνολικά (u21 γεννηθέντες 2000 -u22 γεννηθέντες 1999) . Για αθλητές γεννηθέντες το 2001 και νεότεροι δεν υπ[άρχει όριο.

Δηλώσεις πρόθεσης συμμετοχής μέχρι 30/9/21.

Παρακαλούμε πολύ, όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης (eskana@otenet.gr) .

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ανδρών

Γεώργιος Νικολάκης»