Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πάλαι ποτέ πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ Ευάγγελος Λυμπεράτος.

Ο ισχυρός άνδρας για το ερασιτεχνικό αθλητισμό της Αθήνας ήταν ένας από τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι τόσο για την ίδρυση της εν λόγω Ένωσης όσο και της ΕΣΚΑ μερικά χρόνια νωρίτερα, με τον ίδιο να αφήνει ηχηρή τη σφραγίδα του στο πεδίο του μπάσκετ και από άλλα πόστα στις ομάδες που εργάστηκε επί σειρά ετών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μέχρι και τις φετινές εκλογές της ΕΣΚΑΝΑ ήταν πάγιος στη θέση του προέδρου της, ενώ είχε ενισχύσει και την προσπάθεια της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα σε εκείνες της ΕΟΚ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθιά θλίψης την είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Λυμπεράτου σε ηλικία 82 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε σε βάθος χρόνων ένας ανιδιοτελής εργάτης του μπάσκετ, ο οποίος πάντα προσπαθούσε για την πρόοδο του αγαπημένου του αθλήματος. Ηταν ένας άνθρωπος που επιδείκνυε πνεύμα συνεργασίας και είχε συμβάλλει σε σημαντικές ενέργειες, όπως ήταν η ίδρυση τόσο της ΕΣΚΑ όσο και αρκετά χρόνια αργότερα της ΕΣΚΑΝΑ.
Και στις δύο Ενώσεις εκλέχτηκε και τις υπηρέτησε από πολλές θέσεις, ενώ υπήρξε και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ.

Ο Βαγγέλης Λυμπεράτος είχε το δικό του μερίδιο στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα του χώρου και ήταν αγαπητός και ενωτικός.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».