Σε τέσσερα χρόνια, τρεις ανόδους! Ο Μαραθώνας πανηγυρίζει ξανά καθώς το μπασκετικό “καμάρι” του ο ΜΕΣΜΑ ανέβηκε στην Α’ ΕΣΚΑ έπειτα από την αναδιάρθρωση της Ένωσης.

Ο σύλλογος του Μαραθώνα μάλιστα, υποσχέθηκε στους φιλάθλους του, που φέτος γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο (πάνω από 2000 άτομα σε κάθε αγώνα), ότι θα τους κάνει περήφανους και του χρόνου χωρίς να αλλάξει τις… αρχές και φιλοσοφίες του.

Αναλυτικά η πανηγυρική ανάρτηση των Μαραθωνομάχων: 

«Ιστορική στιγμή η σημερινή για τον το Μπάσκετ αλλά και γενικά για όλο τον αθλητισμό του Μαραθώνα!!

Με τρεις ανόδους μέσα σε 4 χρόνια, ο ΜΕΣΜΑ, το καμάρι του Μαραθώνα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου θα βρεθεί στην Α κατηγορία της ΕΣΚΑ!!!

Με ρεκόρ προσέλευσης φίλαθλων σε κάθε παιχνίδι πάνω από 200 φίλαθλους, βασιζόμενοι στο μεγαλύτερο ποσοστό σε αθλητές μικρών ηλικιών από τις περιοχές μας και όχι μισθοφόρους, παίζοντας το ελκυστικότερο μπάσκετ της περσινής Β ΕΣΚΑ, με την καλύτερη επίθεση του ομίλου και την τέταρτη καλύτερη άμυνα πήραμε μια πανάξια άνοδο μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και καταφέραμε ένα μικρο θαύμα!!

Μια άνοδο που διεκδικούσαμε στα ίσια και με το σπαθί μας μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος από την πανδημία του Covid 19!

Αυτή η τεράστια επιτυχία έρχεται σε μια εποχή που η Ελλάδα και όλος ο κόσμος βιώνει τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας πανδημίας και σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε με τον κόσμο μας όπως θα το θέλαμε μέσα στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά ελπίζουμε ότι θα μπορέσει αυτή η μικρή ηλιαχτίδα χαράς να φωτίσει τα σκοτεινιασμένα πρόσωπα των κάτοικων του Μαραθώνα, των φίλαθλων του ΜΕΣΜΑ και των ανθρώπων που αγαπάνε τον αθλητισμό!!

Δίνουμε την υπόσχεση ότι όπως τα περασμένα χρόνια έτσι και την επόμενη χρονιά στην Α ΕΣΚΑ, μια τρομερά ανταγωνιστική κατηγορία πριν τις εθνικές κατηγορίες, ο ΜΕΣΜΑ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περήφανο για άλλη μια φορά όλο τον Μαραθώνα.

Δίνουμε την υπόσχεση ότι την επόμενη χρονιά όλα τα τμήματα υποδομής θα λειτουργήσουν και πάλι στα απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα που λειτουργούν εδώ και χρόνια και ότι βασικό μας μέλημα θα είναι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην ανάπτυξη νέων σωστά καταρτισμένων αθλητών αλλά και πάνω από όλα άξιων ανθρώπων.

Τα συγχαρητήρια για αυτή την τεράστια επιτυχία ανήκουν στους παίχτες μας και τον coach Kostas Tsafaras και την assistant coach Irida Tsafara που ξεπέρασαν τεράστιες δυσκολίες, που έδειξαν ότι έχουν την καρδιά πρωταθλητή και που τίμησαν τα χρώματα του Μαραθώνα και με αυταπάρνηση όπως ακριβώς αρμόζει στους Μαραθωνομάχους!!!

Ο ΜΕΣΜΑ ο ιστορικοτερος σύλλογος της περιοχής ήρθε για να μείνει και τα όνειρα μας δεν έχουν ταβάνι!!!»