Απογοητευμένος από την ήττα της Εθνικής Νέων Ανδρών από την Ισλανδία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 εμφανίστηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού στάθηκε στην κακή αρχή και τα πολλά λάθη, ωστόσο έδωσε σύνθημα νίκης κόντρα στην Κροατία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στην Α’ Κατηγορία.
 
«Μπήκαμε τελείως χαλαροί και το πληρώσαμε. Από το πρώτο ημίχρονο φάνηκε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά. Κάναμε πολλά λάθη και παραλείψαμε πολλά από αυτά που είχαμε πει να μην κάνουμε. Έβαλαν κάποια κρίσιμα σουτ και έγινε το κακό», είπε αρχικά.
 
Τέλος, ο Τολιόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια του τουρνουά, λέγοντας ότι: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ελλάδα δεν είναι γι’ αυτή την κατηγορία, αλλά σήμερα δεν το δείξαμε και οι Ισλανδοί μας κέρδισαν καθαρά. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και στο παιχνίδι με την Κροατία να δείξουμε πάθος και να παλεύουμε για κάθε διεκδικήσιμη μπάλα».
 
Από την πλευρά του ο Νίκος Δίπλαρος, τόνισε: «Δεν μπήκαμε δυνατά από την αρχή του αγώνα, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αργήσαμε να ξυπνήσουμε. Όταν το κάναμε ήταν πλέον αργά, γιατί δεν είχαμε απέναντί μας μια μέτρια ομάδα, όπως στο υπόλοιπο τουρνουά. Αποτέλεσμα ήταν να κυνηγάμε από την αρχή του αγώνα και τελικά να μην τους πιάσουμε ποτέ. Έβαλαν σχεδόν όλα τα σουτ τους, έπρεπε να τους κουράσουμε, αλλά ήταν πολύ εύστοχοι. Μπορούσαμε εύκολα να κερδίσουμε, αλλά δεν το κάναμε και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».
 
«Ξεχνάμε το σημερινό (23/07) παιχνίδι, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την Κροατία και πάμε συγκεντρωμένοι να το πάρουμε. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, τους έχουμε αντιμετωπίσει στην πρώτη κατηγορία και θέλουν τεράστια προσοχή. Ένας αγώνας είναι, πάμε να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στη μεγάλη κατηγορία. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα επηρεαστούμε ψυχολογικά. Αυτό είπαμε και με τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια».