Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για λάθος προσέγγιση μετά την ήττα από την Ισλανδία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, τονίζοντας πως ίσως η Εθνική Νέων Ανδρών υποτίμησε τους Σκανδιναβούς.
 
Εν συνεχεία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έστρεψε την προσοχή του στον “τελικό” ανόδου κόντρα στην Κροατία, επισημαίνοντας πως πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.
 
«Δεν καταφέραμε ποτέ να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα. Πολύ πιθανό να υποτιμήσαμε και τον αντίπαλο. Τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο με εξι φαουλ και βρήκαν ρυθμό. Δεν είναι εύκολο να πατήσεις ένα κουμπί και να αλλάξεις την εικόνα, δεχτήκαμε εύκολα καλάθια και λέι απ», είπε αρχικά και συνέχισε:
 
«Παίζαμε έναν ημιτελικό και έπρεπε να είμαστε πολύ πιο σκληροί και αποφασιστικοί. Οι πόντοι που δεχτήκαμε έδειξαν πως δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Όταν αφήνεις μία ομάδα να βρει ρυθμό, θα βάλει και δύσκολα σουτ. Είχαμε λάθος προσέγγιση, ήταν ξεκάθαρο αυτό. Θα προσπαθήσουμε αύριο να διορθώσουμε αυτή την πολύ κακή στιγμή».
 
Σε ό,τι αφορά στον μικρό τελικό με τους Κροάτες, ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να διαχειριστούμε την πίεση και την πίκρα που έχει δημιουργηθεί στα παιδιά».