Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με το “δεξί” στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο και αύριο (06/07, 19:00) αντιμετωπίζει το Μεξικό, όπου θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να πάρει ακόμα μία νίκη.

Ωστόσο, ο Κώστας Κουφός, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ., και συνέστησε ότι οι παίκτες πρέπει να παίξουν πιο σκληρά απέναντι στην ομάδα του Σέρχιο Βαλντεολμίλος και να έχουν δυνατή άμυνα. Παράλληλα, τόνισε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο γι’ αυτόν να παίζει με την Εθνική και να διεκδικήσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και το όνειρό του.

Αναλυτικά:

“Έχουμε μια μικτή σύνθεση παλιών και νέων παικτών που διαθέτουν πολύ ταλέντο. Στο πρώτο παιχνίδι του προολυμπιακού τουρνουά παίξαμε με σοβαρότητα, αλλά κόντρα στο Μεξικό, πρέπει να παίξουμε πιο σκληρά. Αυτή θα είναι η προτεραιότητα μας. Είμαστε πολύ καλοί στο τρανζίσιον, αλλά χρειαζόμαστε καλύτερη άμυνα στο σκριν. Δεν βλέπουμε τις ομάδες του άλλου ομίλου, με τις οποίες θα διασταυρωθούμε στον ημιτελικό και στον τελικό, γιατί πρόκειται για σύντομο τουρνουά και ασχολούμαστε μόνο με το Μεξικό.

Το όνειρο μου είναι να παίζω στην Εθνική ομάδα και να κερδίσουμε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο απ’ αυτό. Δεν αντιμετωπίζω τις διοργανώσεις που συμμετέχει η Εθνική ομάδα, ως ευκαιρία ενίσχυσης της πορείας μου στο ΝΒΑ, γιατί δεν έχω να αποδείξω κάτι. Η δουλειά μου είναι να παίζω άμυνα, να κερδίζω ριμπάουντ και να σκοράρω. Αυτά κάνω στο ΝΒΑ και τα ίδια προσφέρω στην Εθνική ομάδα”.