Ήταν 25 Σεπτεμβρίου, όταν η «ευλογημένη γενιά» με «πατέρα του λόχου» τον Παναγιώτη Γιαννάκη, κέρδιζε στο Βελιγράδι το Ευρωμπάσκετ του 2005, με το 78-62 επί των Γερμανών. Ο Γιάννης Μπουρούσης, βρισκόταν σε αυτή την ομάδα και δε θα μπορούσε να ξεχάσει τις αναμνήσεις από την πρωτεύουσα της Σερβίας, η οποία «απογείωνε» μία ολόκληρη χώρα.

Το ξενοδοχείο μάλιστα, όπου διαμένουν οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, εν όψει του αυριανού (28/6) φιλικού με αντίπαλο τους Σέρβους, ήταν εκείνο όπου είχαν διαμείνει οι διεθνείς μας πριν από 11 χρόνια, κατακτώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία μας. Ο σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα, θυμήθηκε τη «μαγεία» των στιγμών εκείνων και πραγματοποίησε σχετική δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ελπίζοντας να ζήσει ανάλογες και φέτος, έχοντας το Βελιγράδι ως… αφετηρία.

 

11 years after my last visit in this hotel! The last time I was here magic happened! We won the European championship! Great memories! #Hellas #Greece #chapmpions #europe #2005 #tirinini

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @bourou9 στις Ιούν 27, 2016, 8:47πμ PDT