Την τακτική του Μεξικό, επόμενου αντίπαλου της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο (06/07, 19:00), ανέλυσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ.
 
Ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη, τόνισε ότι παρά την απουσία του Αγιόν το Μεξικό παραμένει επικίνδυνο για την Εθνική, η οποία, όπως ο ίδιος ανέφερε, θα πρέπει να βελτιώσει την επίθεσή της, ώστε να κάνει το “δύο στα δύο”, μετά τη νίκη επί του Ιράν.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 
«Το Μεξικό διατηρεί την επικινδυνότητα του, παρά την απουσία του Αγιόν και την αδυναμία να απειλήσει μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Παίζουν αναγκαστικά περισσότερο το πικ εν ρολ και επιχειρούν πολλές διεισδύσεις, ενώ είναι δεδομένο ότι αρέσκονται στον αιφνιδιασμό για να έχουν σκοράρουν εύκολα.
 
Διαθέτουν τρείς αξιόλογους γκαρντ, τον Γκουντιέρες, Κρούζ και Στόλ και οι οποίοι αξιοποιούνται στα πικ εν ρολ ή σε εξόδους από τα σκρίν και σε συνεργασίες με τον Χερνάντεζ στην θέση του δεύτερου ψηλού. Χρειάζεται να εφαρμόσουμε τα σταθερά στοιχεία του παιχνιδιού μας, δηλαδή, συγκέντρωση, δυναμική στην άμυνα και έλεγχο στα ριμπάουντ. Συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι του προολυμπιακού, θα πρέπει να παρουσιάσουμε καλύτερη ομαδικότητα στην επίθεση, να αξιοποιήσουμε την κίνηση μακριά από το καλάθι και να δημιουργήσουμε «ρήγματα» στην άμυνα τους, ώστε να έχουμε εύκολους πόντους».