Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο τελευταίος παίκτης που ενσωματώθηκε στην Εθνική Ομάδα κι έπαιξε στο φιλικό παιχνίδι με την Σερβία, δείχνοντας ότι προσαρμόστηκε εύκολα.

Η “επίσημη αγαπημένη” αναχωρεί αύριο (02/07) για το Τορίνο, όπου θα γίνει το Προολυμπιακό Τουρνουά, και θα τεθεί αντιμέτωπη με το Μεξικό και το Ιράν, για τον πρώτο όμιλο.

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, μίλησε την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ., και τόνισε πως όλα τα παιδιά πρέπει να γίνουν γρήγορα μια ομάδα, δηλώνει αισιόδοξος για μια ενδεχόμενη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κρατάει σαν “μάθημα” την ήττα από τη Σερβία.

Αναλυτικά:

-Προσγειώθηκες στο Βελιγράδι, έκανες μία προπόνηση και αγωνίστηκες στο φιλικό, δείχνοντας πως δεν έχεις πρόβλημα προσαρμογής, παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα. Το ένιωσες έτσι κι εσύ;

«Έκανα μία προπόνηση ουσιαστικά και έπρεπε να παίξω. Αλλά το ξέραμε πως έτσι θα είναι η κατάσταση. Δεν υπάρχει πολύ χρόνος στην προετοιμασία και πρέπει όλα τα παιδιά να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουμε ομάδα».

-Υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα και επίσης η Εθνική Ομάδα επιχειρεί να παίξει με ένα διαφορετικό στυλ.

«Αναγκαστικά γίνεται αυτό, αναγκαστικά υπάρχουν νέα πρόσωπα. Κάποια παιδιά αποχώρησαν, υπάρχει το διαφορετικό στυλ, με αρκετούς νέους παίκτες και ελπίζουμε να μπορέσουμε να κααφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

-Η Εθνική Ομάδα έδωσε δύο αγώνες με την Τουρκία σημειώνοντας δύο νίκες και έναν αγώνα με τη Σερβία, όπου γνώρισε την ήττα με τη διαφορά να «ανοίγει» στο δεύτερο μισό. Ποιο πιστεύεις πως είναι πιο χρήσιμο από τα δύο; Οι νίκες ή ήττα;

«Σίγουρα ο αγώνας που χάσαμε. Τα προηγούμενα χρόνια κερδίζαμε συνέχεια στα φιλικά, και στα επίσημα, όταν ερχόταν η ώρα για τα κρίσιμα παιχνίδια δεν τα καταφέρναμε. Ελπίζω μέσα και από αυτό το παιχνίδι να δούμε τι κάναμε λάθος, τις αδυναμίες και να παίξουμε καλύτερα στα επίσημα».

-Παρά τις δεδομένες απουσίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία, οι ελπίδες της Εθνικής Ομάδας είναι «ζωντανές» για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Πάντα οι πιθανότητες είναι ζωντανές. Ίσως είναι καλό που είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα προσπαθήσομε για το καλύτερο δυνατό»”.