Η Εθνική Ελλάδος αναχωρεί σήμερα από το Ελευθέριος Βενιζέλος, με προορισμό το Μιλάνο, κι από εκεί θα μεταβεί οδικώς στο Τορίνο, προκειμένου να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά (04-09/07), με σκοπό να πάρει το “εισιτήριο” πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε, κατά την αναχώρηση της αποστολής, για τη μεγάλη δικαίωση που νιώθει για το γεγονός ότι επελέγη στην “επίσημη αγαπημένη” και θα αγωνιστεί με το εθνόσημο, σχολίασε τις παγίδες που κρύβει το τουρνουά, λέγοντας πως το παν είναι να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη και τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ο Γιώργος Μπόγρης μετά από πολλά χρόνια παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις με τις μικρές εθνικές βλέπει το όνειρό του για μια συμμετοχή σε διοργάνωση και με την Εθνική Ανδρών να γίνεται πραγματικότητα:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από πάνω μου. Το κυνηγάω πολλά χρόνια αυτό. Ήταν μια μεγάλη δικαίωση μετά από μεγάλη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια και ευχαριστώ τους προπονητές για την επιλογή αυτή».

Ο Έλληνας σέντερ θεωρεί πως το ένα τόσο μικρό τουρνουά κρύβει παγίδες:

«Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ήταν κάτι στο οποίο δώσαμε βαρύτητα αυτό το διάστημα, γιατί δεν είχαμε και πολύ χρόνο προετοιμασίας. Οπότε επενεδύσαμε περισσότερο στη συγκέντρωση. Θεωρώ πως η ομάδα έχει ποιότητα και εμπειρία να τα καταφέρει. Ο κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός, θα προχωρήσουμε κοιτώντας έναν προς έναν, έχοντας κάπου στο βάθος του μυαλού όμως τα τελευταία παιχνίδια που κρύβουν και την επίτευξη του στόχου μας».

Για τον ίδιο το κλειδί για την επιτυχία κρύβεται στη λέξη «λάθος»:

«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους σε ένα τέτοιο τουρνουά, γιατί δεν υπάρχει χρόνος να το καλύψεις, να αναπληρώσεις το κενό, να διορθώσεις το σφάλμα. Από το Ιράν ως τον τελικό πρώτα ο Θεός αν φτάσουμε. Αν αφαιρεθούμες σε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει ο επόμενος αγώνας για να καλύψεις το λάθος, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από την αρχή ως το τέλος»”.