Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην περιφερειακή γραμμή της Εθνικής Ανδρών στο Προολυμπιακό του Τορίνο, με τον ίδιον στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία να τονίζει ότι τουρνουά είναι παράξενο, και ότι η Εθνική πρέπει να κοιτάζει παιχνίδι με παιχνίδι:

«Είναι ένα παράξενο τουρνουά, στην ουσία είναι σαν τέσσερις τελικοί. Κάθε αγώνας σε βοηθάει να περάσεις στην επόμενη φάση, που είναι το επόμενο σκαλοπάτι, να να φτάσεις ως  στον τελικό και από εκεί στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το τουρνοιυά είναι δύσκολο, όλες  οι ομάδες είναι αξιόμαχες. Δεν υποτιμούμε κανέναν όπως το Μεξικό και το Ιράν για παράδειγμα και δεν υπερτιμούμε όπως για παράδειγμα την Ιταλία και την Κροατία. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο το ίδιο, εμπιστευόμαστε τις δυνατότητες και τις δυνάμεις μας, θα δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας ευατό και ότι είναι να γίνει θα γίνει».

Αναφορικά με την πρεμιέρα ο Έλληνας γκαρντ τόνισε: «Έχουμε δώσει βάση στο Ιράν. Είναι ο πρώτος αγώνας που θα δώσουμε. Αλλά περισσότερο κοιτάμε τν ομάδα μας, να είμαστε εμείς καλά, γιατί μέσα ουσιαστικά σε δύο εβδομάδες δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Είναι καλύτερα λοιπόν να είσαι εσύ καλά προετοιμασμένος. Ξέρουμε πως ο πρώτος μας αντίπαλος είναι καλή ομάδα, αξιόμαχη, έχει καλούς παίκτες και δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Επιπλέον, οι πρεμιέρες είναι πάντα περίεργες και κρύβουν παγίδες. Πολύ περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με έναν αντίπαλο από άλλη ήπειρο και έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν μας είναι και τόσο οικείος».