Ικανοποιημένη από την προσπάθεια της Εθνικής Νέων Γυναικών, όχι όμως και από το αποτέλεσμα, έμεινε η Ελένη Καφαντάρη μετά την ήττα από τη Γαλλία για την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 (Α’ Κατηγορία).
 
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να κάνει την έκπληξη κόντρα στη Γαλλία, με την ομοσπονδιακή τεχνικό να εστιάζει στα λάθη και τα εύκολα καλάθια που έχασαν οι διεθνείς. Εν συνεχεία, εξήγησε ότι η Εθνική Νέων Γυναικών πρέπει να αφήσει πίσω της την αναμέτρηση αυτή και να συγκεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι με τη Λετονία (18:15).
 
«Παίξαμε καλά απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο και παραδοσιακή δύναμη. Το ότι παίξαμε καλά βέβαια είναι θετικό, αλλά η πολυπόθητη νίκη δεν ήρθε. Ηττηθήκαμε από τα δικά μας λάθη, ενώ χάσαμε και εύκολα καλάθια. Τα δώσαμε όλα, όμως, στην άμυνα αναγκάζοντας τη Γαλλία σε 27 λάθη. Και μιλάμε για μια ομάδα που ως Εθνική Νεανίδων είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.», δήλωσε αρχικά η Ελένη Καφαντάρη.
 
Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του τουρνουά: «Πρέπει να συνεχίσουμε με σοβαρότητα. Να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στη φάση των ομίλων. Σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που παίζεις κάθε ημέρα δεν έχεις την πολυτέλεια να σκεφτείς και πολύ το παιχνίδι που πέρασε. Έχουμε 24 ώρες να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα και να δώσουμε εκ νέου το 100%». Θυμίζουμε πως επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Λετονία (10/07, 18.15).