Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε από αυτή της Σερβίας, στο τρίτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι που δόθηκε στο Kombank Arena, πριν την αναχώρηση για το Τορίνο, όπου θα γίνει το Προολυμπιακό Τουρνουά (04-10/07) και ο Φώτης Κατσικάρης εξήγησε τους λόγους που οι διεθνείς μας έχασαν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, προέβη σε δηλώσεις μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης στο Βελιγράδι, και επεσήμανε ότι αυτό ππου έφταιξε κατά κύριο λόγο ήταν η άμυνα της ομάδας και τα επιθετικά ριμπάουντ:

“Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό τεστ. Περιμέναμε ότι θα ‘ταν ένα παιχνίδι κόντρα σε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, που έπαιξε πιο δυνατά από εμάς. Είχαμε δύο βασικά προβλήματα κι ένα τρίτο την κούραση, αλλά αυτό θα το αφήσω τελευταίο. Το πρώτο ήταν η άμυνά μας στο “ένας εναντίον ενός”, όπου είχαμε αρκετά προβλήματα. Το δεύτερο είναι τα επιθετικά ριμπάουντ. Η αντίπαλός μας έβαλε πάρα πολλούς πόντους, μετά από δεύτερες κατοχές κι αυτό μας έφερε σε μία κατάσταση, ουσιαστικά στο τελευταίο τρίλεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου, που είχαμε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να μας φύγουν οι αντίπαλοί μας στο σκορ. Μετά στο δεύτερο ημίχρονο σίγουρα έπαιξε ρόλο κι η κούραση, καθώς ήμασταν πάρα πολύ αργοί στις αντιδράσεις μας ειδικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Δεν είχαμε την κίνηση που θα θέλαμε, δεν είχαμε το transition και με αυτόν τον τρόπο η Σερβία ήλεγξε το παιχνίδι και νίκησε. Απ’ αυτό το φιλικό μπορούμε να βγάλουμε πάρα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Σίγουρα θέλαμε ένα τέτοιο φιλικό. Αυτές τις ημέρες θα κάνουμε κάποιες τελευταίες διορθώσεις κι ό,τι χρειάζεται για να ‘μαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι”.