Μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή έναρξη έχουν ετοιμάσει στην Χαλκίδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Νέων Ανδρών.

Η επίσημη πρεμιέρα της διοργάνωσης, στην οποία θα συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδος U20, είναι προγραμματισμένη για σήμερα (14/7) το βράδυ στις 21:30 και θα περιέχει δρώμενα σε θάλασσα και στεριά, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα των «Άσσων του Σαλβαδόρ».

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ανέφερε:

  «Η πόλη κινείται στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το νιώθεις παντού. Το 90% των αποστολών βρίσκεται ήδη στη Χαλκίδα, σε ξενοδοχεία της περιοχής και καταφθάνουν και οι τελευταίοι. Διαθέτουμε τις υποδομές και με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού τις καλλωπίσαμε και τις διαμορφώσαμε. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να υποδεχτούν αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, για τη Στερεά Ελλάδα. θα προβληθεί και η περιοχή μας σε όλη την Ευρώπη. Το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι στη Χαλκίδα και στόχος μας είναι να τους δείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Στις φιλικές αναμετρήσεις της εθνικής νέων ανδρών με Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και την εθνική εφήβων τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Μετράμε αντίστροφα, λοιπόν για την τελετή έναρξης».

Όσον αφορά στην τελετή έναρξης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, συμπλήρωσε:

«Κάναμε μια πολύ επιτυχημένη πρόβα κι έχει γίνει εκπληκτική δουλειά. Συμμετέχουν περισσότεροι από 200 χορευτές, και δρώμενα θα υπάρξουν σε πλοία και καΐκια, καθώς αποτελούν μέρος της παράδοσης της περιοχής μας»

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων έχει ήδη γνωρίσει και τον ομοσπονδιακό προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τους νεαρούς διεθνείς, ενώ μίλησε και για τους δεσμούς του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, με την πόλη της Χαλκίδας:

«Υποδέχθηκα την αποστολή της Εθνικής μας, μίλησα στον ομοσπονδιακό προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες. Τους είπα ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πως θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξάλλου έχει καταγωγή από τη δική μας περιοχή (Λοφίσκος) και επισκέπτεται συχνά τη Χαλκίδα. Εμείς θέλουμε μέσα από αυτή την αθλητική διοργάνωση να προωθήσουμε τη εξωστρέφεια, να κάνουμε την πόλη μας γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και τον κόσμο για την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η Χαλκίδα βρίσκεται μέσα στις δεκαπέντε αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, ενώ εδώ πέθανε ο Αριστοτέλης».

Ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Μετά την Τελετή Έναρξης του Eurobasket 2016 U20, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 21.30, θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα των «Άσσων του Σαλβαδόρ». Να σημειωθεί ότι η Τελετή Έναρξης περιλαμβάνει δρώμενα σε θάλασσα και στεριά, με τη συμμετοχή πλεούμενων, ομίλων αλιέων, συλλόγων αθλητικών και πολιτιστικών, ομάδων εθελοντών. Μεταξύ αυτών, είναι και ο τοξοβόλος, Μηνάς Πατσουράκης, ο οποίος συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο δρώμενο που θα… βάλει φωτιά στον Ευβοϊκό!».