Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις του έκανε αναφορά στους στόχους της Εθνικής, τονίζοντας ότι σκέφτεται συνέχεια την ελληνική σημαία να μπαίνει στο στάδιο του Ρίο. Παράλληλα μίλησε και για την απόφαση της ομάδας του, των Μιλγουόκι  Μπακς, να του επιτρέψουν να συμμετάσχει στην επίσημη αγαπημένη, φέτος το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο νεαρός διεθνής στην RealNews:

Αρχικά, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τόνισε:

 «Δεν κρύβω ότι αυτό που σκέφτομαι είναι η στιγμή που η ελληνική σημαία θα μπει στο στάδιο του Ρίο, όμως προτιμώ να είμαι συγκρατημένος και να κοιτάζω, όπως όλα τα παιδιά, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας»

Για την επιθυμία του να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα φέτος το καλοκαίρι, τόνισε:

 «Ήθελα πολύ να είμαι στην Εθνική, το λέω και το πιστεύω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να παίζω γι’ αυτή την ομάδα και γνώριζα ότι θα βοηθούσα με τη συμμετοχή μου, κάτι που το είπα στους ιδιοκτήτες των Μιλγουόκι Μπακς και εκείνοι έδειξαν κατανόηση. Τους είπα πόσο σημαντικό κομμάτι είναι για μένα η Εθνική και πόσο καθοριστικό θα είναι για την ομάδα να παίξω στο τουρνουά, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν πολλές και σημαντικές απουσίες». 

Τέλος, σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η Εθνική ώστε να φτάσει στον στόχο της, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε: 

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες ως ομάδα και παρότι δεν θα είναι εύκολο, νομίζω ότι είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε. Είναι αλήθεια πως θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με την Εθνική και γι’ αυτό άλλωστε παίζω, επειδή ακριβώς πιστεύω στη δύναμη και την αξία της»