Το μεσημέρι της Πέμπτης (25/11), ο Στράτος Κωσταλάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, σκορπώντας πένθος και στεναχώρια πάνω από τα πέπλα του ελληνικού μπάσκετ -και δη του γυναικείου, στο πλευρό του οποίου στάθηκε για πάμπολλα χρόνια, με ορισμένες τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, οι ΚΑΕ Ηρακλής και Άρης, όπου είχε διατελέσει κατά το παρελθόν γενικός διευθυντής, απέστειλαν ένα ύστατο χαίρε στον ίδιο και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη:

 

«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο εκλιπών είχε μεγάλη προσφορά, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΚΑΕ (τότε ΤΑΚ) ΑΡΗΣ την αγωνιστική περίοδο 1992-93, όταν η ομάδα μας κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, στο Τορίνο (Κύπελλο Κυπελλούχων).

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Στράτου Κωσταλά, που “έφυγε” από τη ζωή. Υπήρξε ακούραστος εργάτης του αθλήματος, με σημαντική προσφορά, σε όσες ομάδες εργάστηκε, μεταξύ αυτών και ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»