Ο Παναγιώτης Φασούλας ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης ότι είχε επαφές με τον Νίκο Γκάλη και του πρότεινε μάλιστα να αναλάβει το αξίωμα του Επίτιμου Προέδρου της ΕΟΚ, σε περίπτωση που η «Αράχνη» κερδίσει τις επικείμενες εκλογές, οι οποίες αφορούν τον θώκο της προεδρίας στην Ομοσπονδία.

Έξυπνη ενέργεια από τον πάλαι ποτέ άσσο των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας, αφού κρίνεται υγιές να αναλαμβάνουν σημαντικά πόστα στον χώρο του μπάσκετ, άνθρωποι που έχουν «σημαδέψει» το άθλημα στην χώρα μας και γνωρίζουν πώς να λύσουν τα προβλήματα που υφίστανται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Φασούλα:

«Πήρα την πρωτοβουλία, εν όψει και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΟΚ, να συναντηθώ με τον μεγάλο Νίκο Γκάλη και να του προτείνω να αποδεχθεί την πρότασή μου να αναλάβει το αξίωμα του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εφ’ όσον εκλεγώ στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Θα είναι μεγάλη τιμή, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το Ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του να αναδειχθεί στο αξίωμα αυτό ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο Halloffamer της FIBA και του NBA που ηγήθηκε της μεγαλειώδους  πορείας και των παγκόσμιων διακρίσεων του Ελληνικού μπάσκετ.

Και θα είναι, ταυτόχρονα, ιδιαίτερη συγκίνηση να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ και πάλι μαζί του, από διαφορετικές πια θέσεις, για να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα της αναγέννησης του Ελληνικού μπάσκετ. Οι δυνατές σχέσεις που μας ένωσαν με τον Νίκο και τα άλλα παιδιά στις μεγάλες, νικηφόρες στιγμές που ζήσαμε μαζί, είναι η καλύτερη εγγύηση για την εκπλήρωση και των μελλοντικών μας προσδοκιών.

Η πρότασή μου στον Νίκο Γκάλη δεν είναι μόνο τιμητική. Είναι μια πρόταση για ουσιαστική συμβολή από την πλευρά του στην υλοποίηση του προγράμματος που έχουμε εξαγγείλει και στο οποίο θα βάλει και ο ίδιος, με το διεθνές του κύρος, τις γνώσεις και την εμπειρία του τη δική του μοναδική σφραγίδα.

Μαζί με τον Νίκο και τους άλλους άξιους συναθλητές και ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο μπάσκετ, είμαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσουμε ξανά τα νέα παιδιά, θα ξαναφέρουμε τους φιλάθλους στα γήπεδα και θα οδηγήσουμε ξανά την Εθνική μας ομάδα στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου μπάσκετ.»

Παναγιώτης Φασούλας

Nick Galis #ΠΡΩΤΑ_ΤΟ_ΜΠΑΣΚΕΤ #basket_first #GALIS #Γκάλης #GO_FASOULAS_TEAM ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ Hellenic BasketBall Federation #ΕΟΚ  #pantadipla #basketball #μπάσκετ FIBA Εθνική Ομάδα Μπάσκετ  #HellasBasketball