Η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης θέλησε να τιμήσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τον αποθανόντα προπονητή του Φίλιππου Βέροιας Δημήτρη Γκίμα.

Καθώς ο προπονητής Δημήτρης Γκίμας έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (16/05) σε ηλικία 55 ετών, σύσσωμο το ελληνικό μπάσκετ και ιδιαίτερα το μπάσκετ της Βόρειας Ελλάδας τιμάει τον Έλληνα τεχνικό και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

Η Ασπίδα Ξάνθης με τη σειρά της δημοσίευσε βίντεο από το μεταξύ τους παιχνίδι στις 30 Οκτωβρίου του 2016 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου στη Β΄Εθνική, για να τιμήσει τον Δημήτρη Γκίμα. Για την ιστορία, η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να επικρατήσει με 65-63. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ο Φίλιππος Βέροιας τερμάτισε στην 14η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 9-21, ενώ η Ασπίδα στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 15-15.

Δείτε και το φύλλο αγώνα:

Διαιτητές : Παργιανόπουλος και Τσουμαχίδης

Δεκάλεπτα : 20-13, 26-33, 55-46, 63-65

Φίλιππος (Γκίμας – Μπλατσιώτης) : Paros 6, Τσούκας 23(3), Βάλλιος 10(3), Παπαδόπουλος Νίκος , Γεωργιάδης 2, Σιόλογκας 13, Θεοδωρίδης 8, Σταυριανίδης 1, Παπαδόπουλος Νικος του Σάββα.

Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Μασμανίδης , Παπαδάκης 2, Γρούδος , Στεφανίδης 5(1), Καραμπίνης, Τσιαβές 8(1), Κουτσογιάννης 19, Ασημάκης 16(2), Παπαθανασίου 4, Μανδαλάκης 6(2), Πετς 4(1)

Δείτε αναλυτικά την συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ασπίδας Ξάνθης:

“Αφιερωμένο στη μνήμη του προπονητή του Φίλιππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα, που τόσο αναπάντεχα και τόσο γρήγορα ταξιδεύει στην γειτονιά των αγγέλων, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στο μπάσκετ της Ημαθίας και όλης της Ελλάδας.
Είχαμε την τύχη να βρεθούμε “αντίπαλοι” και να γνωρίσουμε έναν προπονητή με βαθιά γνώση του αθλήματος και κυρίως έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος.
Η οικογένεια της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένειά του, τον FILIPPOS BC.
Αναπαύσου εν Ειρήνη, coach ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΙΜΑ!”

Δείτε το βίντεο από το φινάλε του παιχνιδιού: