Το κλίμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου σήμερα (18/05) ήταν βαρύ, καθώς μεγάλο πλήθος του μπασκετικού και όχι μόνο κόσμο αποχαιρέτησε τον εξαιρετικό άνθρωπο και προπονητή του Φίλιππου Βέροιας Δημήτρη Γκίμα.

Πολλοί θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του αποθανόντος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (16/05) μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μπορεί να άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών, ωστόσο πολύς κόσμος διαθέτει πολλές και τρομερές αναμνήσεις από τον coach Γκίμα.

Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός. Σαν προπονητής, η καριέρα του είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα. Ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Στην πορεία βρέθηκε στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική, ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Ύστερα βρέθηκε σαν παίκτης στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου ασχολήθηκε και με την προπονητική στο σωματείο αυτό. 

Από το 1999 και μέχρι πρότινος βρέθηκε στο σωματείο που αγαπούσε ιδιαίτερα. Στον Φίλιππο Βέροιας. Βίωσε πολλές χαρές και λύπες παράλληλα στην ομάδα αυτή. Ωστόσο, όπως έχει αναφερθεί και παλαιότερα, ο Φίλιππος ήταν η ζωή του!

Πλέον, ο Φίλιππος δεν τον έχει κοντά του, ωστόσο έμειναν χαραγμένες τόσες πολλές αναμνήσεις από έναν εμβληματικό προπονητή και εξαίρετο άνθρωπο.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Δημήτρη Γκίμα ΕΔΩ

Πηγή πληροφοριών: laosnews.gr