Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μέσω της παράταξής του «ΔώσεΠάσα» καλεί τα μέλη της προσωρινής διοίκησης να διενεργήσουν τις διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε (επιτέλους) εκλογές την 12η ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος πήρε άμεσα θέση, μετά την απόφαση Πρωτοδικείου να δικαιώσει τα σωματεία που επεδίωκαν δικαίωμα ψήφου, παροτρύνοντας την προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας να κάνει τα αυτονόητα στο αυριανό Δ.Σ. (1/9) χωρίς να δώσει νέα αναβολή στην εκλογική διαδικασία, καλώντας τα μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης ορίσθηκαν από το δικαστήριο με σκοπό να οδηγηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε εκλογές.

Με βάση τον διορισμό τους έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν τις Αρχαιρεσίες, σεβόμενοι την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Θέλω να πιστεύω ότι στο αυριανό Δ.Σ. θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και θα προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών χωρίς καμία παρερμηνεία της απόφασης του δικαστηρίου. Άλλωστε, η απόφαση είναι σαφής και αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικότατα οι εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου. Επομένως, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν αναλόγως για τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όσα μέλη της προσωρινής Διοίκησης δεν τηρήσουν τον Νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις παρερμηνεύσουν κατά το δοκούν για μια ακόμα φορά θα λειτουργήσουν σε βάρος του ελληνικού μπάσκετ και θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες που ορίζει ο Νόμος.

Αυτή τη φορά η ευθύνη δεν είναι συλλογική αλλά ατομική και το κάθε μέλος της προσωρινής Διοίκησης έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του.»