Ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό έδειξε το κοινωνικό πρόσωπό του στην 16η και 17η πράξη της Basket League.

Στα παιχνίδια των 2 αγωνιστικών του ελληνικού πρωταθλήματος συλλέχθηκαν τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στους πληγέντες του πολέμου της Ουκρανίας, οι οποίοι περνούν δύσκολες στιγμές και έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Οι κοινωνικές δράσεις του ΕΣΑΚΕ έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και στις αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Basket League καθώς σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία.

Τόσο ο Σύνδεσμος όσο και οι ΚΑΕ στηρίζουν εμπράκτως την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους αμάχους που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε τόσο στις αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League όσο και σε αυτές της 17ης, με μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και τις ομάδες.

ΕΣΑΚΕ και Ερυθρός Σταυρός ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και θα συνεχίσουν να προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ ΕΣΑΚΕ και Ε.Ε.Σ, ενώ σχεδιάζονται νέες κοινές δράσεις, με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού.