Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης καλωσόρισε το πρόγραμμα “Big Greeks”, θέλοντας να δώσει βάση στην βελτίωση του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχετίζεται με την ανεύρεση νεαρών αθλητών, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, αφού στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έλλειψη στα «ψηλά» κορμιά κάτω από τη ρακέτα.

Η ΕΟΚ με ανακοίνωση εξηγεί το “Big Greeks”, αναφέροντας τα εξής:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω του Πυλώνα του Αναπτυξιακού Προγράμματος της και στο πλαίσιο του συνεχούς εμπλουτισμού του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο της πρόγραμμα “Big Greeks”.

Κίνητρο για την υλοποίηση του νέου προγράμματος στάθηκε η έλλειψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη ποιοτικών ψηλών παικτών σε αντίθεση με το παρελθόν, στο οποίο η χώρα μας είχε έντονη παρουσία.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ανιχνευθούν και να αναδειχθούν αθλητές με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με επιστημονικά σχεδιασμένες διαδικασίες. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή εν δυνάμει Διεθνών αθλητών, ειδικά καταρτισμένων αθλητικά και τεχνικά. Μια νέα
Ελληνική σχολή ψηλών παικτών!

Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την συμβολή επιλεγμένων προπονητών και ειδικών επιστημόνων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα Big Greek δεν θα περιοριστεί μόνο στην προπονητική εκπαίδευση των ταλέντων που θα συμμετάσχουν, αλλά θα εξαπλωθεί τόσο στην εκπαίδευση της προπονητικής κοινότητας, ώστε να εφαρμόζονται όλες οι νέες μέθοδοι στις προπονήσεις των συλλόγων, όσο και στην εκπαίδευση των γονέων σχετικά με την ψυχολογική και διατροφική στήριξη των παιδιών.

Tags:
EOK