Ο κορονοϊός έφερε πολλές αλλαγές και δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και ο αθλητισμός αλλά και το μπάσκετ.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ “έβγαλε” λίγη από την ομίχλη και αυτά που συζητήθηκαν-αποφασίστηκαν μένει να επιβεβαιωθούν-επικυρωθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο (Πέμπτη 21/5).

Η Α2, μετά και την εισήγηση των ομάδων, θα παραμείνει σε Πανελλαδικό επίπεδο, με έναν όμιλο των 18 ομάδων. Ο Χαρίλαος Τρικούπης θα βρίσκεται του χρόνου στα “σαλόνια” της ΕΚΟ Basket League ενώ μένει να φανεί που θα πάει το δεύτερο εισιτήριο (μπορεί και την Πέμπτη).

Στην Β’ Εθνική οι δύο όμιλοι των 16 ομάδων θα γίνουν τρεις των 14ων πράγμα που θα αποσυμφορήσει πλήρως την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην Γ’ Εθνική με πολλές ομάδες να θέλουν την άνοδο. 

Τέλος, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με την τέταρτη τη τάξη κατηγορία, δηλαδή την Γ’ Εθνική. Τα δύο πιο πιθανά σενάρια είναι να δημιουργηθούν έξι όμιλοι (τρεις Νότο-τρεις Βορρά) με 12 ομάδες έκαστος ή να δημιουργηθούν πέντε όμιλοι των 14 ομάδων. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα πάρουν την άνοδο και περισσότερες ομάδες από τις τοπικές ενώσεις, όπου θα πρέπει να περιμένουμε ντόμινο εξελίξεων τις επόμενες ημέρες.

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι μία προσωρινή λύση, με ορίζοντα μάξιμουμ διετίας και έπειτα θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη νέα αναδιάρθρωση.