Έπειτα από πρωτοβουλία της ΕΟΚ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό του Μίλωνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση κατά της βίας. Παρόντες σε αυτές τις εκδηλώσεις πέρα από τους αρμόδιους των δύο αυτών φορέων (Bαγγέλης Λιόλιος, Τάκης Θεωδορικάκος) ήταν τόσο σπουδαίοι αθλητές (Εβίνα Μάλτση,  Σοφοκλής Σχορτσανίτης,  Γιώργος Καλαϊτζής, Γιάννης Σιούτης) όσο και μικρά παιδιά. Η παρουσία των παιδιών σε αυτό το event ήταν πάρα πολύ σημαντική, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν ότι το μπάσκετ είναι γιορτή, φράση που αποτελεί και hashtag της Ομοσπονδίας. Τέλος θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις κάτω υπό την αιγίδα τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του Υπουργείου.

Aναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

“Stop στην οπαδική βία” λένε ΕΟΚ και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη! Η πρώτη εκδήλωση έγινε σήμερα (2/4) στο Κ.Γ. του Μίλωνα «Κροίσος Πέρσης» με εκατοντάδες παιδιά και γονείς και την παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεωρικάκου και του μέλους του ΔΣ της ΕΟΚ, Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου.

Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ξεκάθαρο: Κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας είναι γιορτή! Ο αθλητισμός και το μπάσκετ ενώνουν. Ξεχωριστή χροιά έδωσαν στην εκδήλωση σημαντικοί αθλητές, όπως η Εβίνα Μάλτση, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Γιώργος Καλαϊτζής και ο Γιάννης Σιούτης. Το σημαντικό όμως ήταν η παρουσία γονέων μικρών αθλητών και εκατοντάδων παιδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση και της χάρισαν τη δική τους ζωντάνια, το δικό τους χαμόγελο κάνοντας πράξη το μήνυμα «είναι γιορτή!»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησαν στα παιδιά, τους χάρισαν μπλουζάκια με το μήνυμα της κοινής πρωτοβουλίας για τους υπενθυμίζουν το #einaigiorti και έπαιξαν μαζί τους στο παρκέ.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε αυτήν την κοινή πρωτοβουλία ΕΟΚ και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση του Μίλωνα:

Ο Μίλωνας σήμερα φιλοξένησε την πρώτη εκδήλωση κατα της οπαδικής βιας έπειτα απο πρωτοβουλία της Hellenic BasketBall Federation και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το κλειστό μας γεμισε με φωνές παιδιών που έστειλαν το μήνυμα πως καθε προπόνηση και καθε αγώνας ειναι γιορτή.