Η ομάδα του μπάσκετ με αμαξίδιο, Γ.Σ. Δωδεκάνησος, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας με αποδέκτη το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., προκειμένου να αντιταθεί στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα αποφασίστηκε να συνεχιστεί, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες έχουν διακοπεί προσωρινά, μιας και οι συνθήκες είναι επικίνδυνες, ελέω της μετάλλαξης «Όμικρον» και των αυξημένων κρουσμάτων.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας:

ΕΝΏ ΈΧΟΥΝ ΑΝΑΒΛΗΘΕΊ ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΆΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΧΩΡΆ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ ΕΧΘΕΣ  ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΆΝΟΝΤΑΣ ΔΩΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑ RAPID TEST

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΈΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!    

Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

 Ρόδος   05 / 01 / 2022

 Αρ.Πρωτ.: 03

ΠΡΟΣ:    1. Γ.Γ.Α

              2.  Δ.Σ. της  Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

              3. Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ:   ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αγαπητοί κύριοι,

        Κατόπιν άτυχων προφορικών προσπαθειών μας έναντι της απόφασης της ΟΣΕΚΑ να μη λαμβάνει την  προφανή θέση  στην επικινδυνότητα που διατρέχουν οι αθλητές όλων των σωματείων (αυτών που θα μετακινηθούν, αλλά και αυτών που θα βρεθούν στη θέση των γηπεδούχων) με τη συνέχεια και την διεξαγωγή των αγωνιστικών συναντήσεων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των αθλητών, των συνοδών, των παραγόντων, των φιλάθλων και κατ΄ επέκταση των οικογενειών αυτών και παραβιάζοντας κάθε αρχή αναγκαιότητας εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης και έξαρσης της πανδημίας Covid 19, σας αποστέλλουμε το παρόν και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  ΕΝΤΟΝΩΣ έναντι της απόφασης αυτής. 

        Η διενέργεια μοριακού ή rapid test πριν τους αγώνες ουδόλως μας διασφαλίζει, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσουμε οδικά και αεροπορικά μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις  μας και μετά το πέρας του παιχνιδιού θα πρέπει να διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχεία, συγχρωτισμένοι στο ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο και με άλλα άτομα.

        Να σημειωθεί  ότι ήδη η ΕΣΑΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στις 31.12.2021, σύμφωνα με την οποία αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή των δύο προσεχών αγωνιστικών (12η και 13η) της κανονικής περιόδου του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, των παραγόντων και των φιλάθλων.

        Στο ίδιο μήκος κύματος η Ε.Ο.Κ μετά από απόφαση του Δ.Σ. ανακοίνωσε επίσημα ότι αναβάλλονται οι αγώνες  που είχαν οριστεί έως και τις 26 Ιανουαρίου.

        Γεννάται το εύλογο ερώτημα <<για ποιο λόγο η δική μας Ομοσπονδία αποφασίζει να συνεχιστούν οι αγωνιστικές συναντήσεις τη στιγμή που οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες έχουν ήδη αναστείλει κάθε αθλητική δραστηριότητα>>.   Γιατί θα πρέπει εμείς να εξαιρεθούμε από τα γενικά μέτρα πρόληψης  για την  αντιμετώπιση  της Πανδημίας;   Η δική μας υγεία και η υγεία των οικογενειών μας δεν τίθεται σε κίνδυνο;

Δεδομένου ότι καθημερινά στην Ελλάδα διαπιστώνονται πλέον των 50.000 ενεργών κρουσμάτων, το ενδεχόμενο να προσβληθούν ή να νοσήσουν κάποιοι από εμάς  από κορωνοϊο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό και συνιστά κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας μας.   Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή η Ομοσπονδία μας δεν συμμορφώνεται με τις τρέχουσες έκτακτες επιδημιολογικές συνθήκες όπως έπραξαν οι άλλες Ομοσπονδίες.

       Επειδή η προστασία της Δημόσιας  Υγείας  υπερτερεί από κάθε είδους σκοπιμότητες, σας ζητούμε να κινηθείτε στην ίδια κατεύθυνση που επιτάσσει η λογική και η ιατρική επιστήμη και να αναβάλετε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών, όπως αποφάσισαν και οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες με γνώμονα την ασφάλεια του συνόλου και την προστασία της υγείας κάθε ατόμου.

    Με εκτίμηση

Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ

Tags:
ΟΣΕΚΑ