Σε ραδιόφωνο της Αθήνας παραχώρησε συνέντευξη το απόγευμα της Τετάρτης (29/12) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τα νέα μέτρα που υιοθέτησε η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ο κύριος Αυγενάκης τόνισε το γεγονός πως διαφωνεί αισθητά με τα νέα μέτρα για τον αθλητισμό, όπου εκτός των άλλων υπογραμμίστηκε η μείωση του φίλαθλου κοινού στο 10% με μάξιμουμ τους 1000 θεατές, με τον ίδιο να αναφέρει πως τα πλάνα της ομάδας του ήταν τελείως διαφορετικά.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Στο παρελθόν η διαχείριση που γινόταν ήταν σχετικά επιφανειακή και πρόχειρη ως προσέγγιση για τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν τους κακίζω γιατί έχουν πάρα πολλά μέτωπα και οι επιστήμονες προσπαθούν να μας προστατέψουν. Ωστόσο, με την τελευταία απόφασή τους περί των 1.000 θεατών στα γήπεδα δεν συμφωνώ. Είναι ανεφάρμοστη.

Πώς γίνεται να επιλεγούν οι 1.000 από τους αρκετούς χιλιάδες που έχουν αγοράσει τα διαρκείας τους στις μεγάλες ομάδες; Πώς να διαλέξουν εκείνες τους 1000;

Οι δικές μας προτάσεις ήταν τεκμηριωμένες, κάλυπταν την απαραίτητη μείωση και για τον επαγγελματικό και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιχειρηματολογήσαμε, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε απέναντί τους. Προέχει να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και της Επιτροπή και του κ. Πλεύρη, όσο κι αν ο καθένας μας θέλει να καλύψει και τις ανάγκες του κλάδου του, όπως εγώ του αθλητισμού»