Ο Γιάννης Κωσταλάς «έφυγε» σήμερα για την γειτονιά των…Αγγέλων, ο οποίος αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην Νέα Υόρκη και όσον αφορά τους Έλληνες, οι οποίο κατοικούσαν στην εν λόγω πολιτεία των ΗΠΑ.

Ο «μπάρμπα-Γιάννης», όπως τον αποκαλούσαν, μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στην Νέα Υόρκη και η αγάπη του για το μπάσκετ ήταν μεγάλη, παίζοντας μπάσκετ στο Taft High School.

Ο ανιψιός του, Στράτος Κωσταλάς, που διετέλεσε στο μπάσκετ ως παράγοντας ελληνικών ομάδων, μάνατζερ και δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ο εκλιπών έπαιξε ποδόσφαιρο στο CCNY, που έφθασε το 1959 μέχρι το Final 4 του NCAA και μάλιστα ψηφίστηκε καλύτερος αμυντικός στο τουρνουά.

Ο Γιάννης Κωσταλάς διατηρούσε το Essex Coffee Shop, το οποίο εδρεύει απέναντι από τους δίδυμους πύργους και το κατάστημα του ήταν τόπος συνάντησης για τους Έλληνες της διασποράς, αλλά και για τους μπασκετικούς.

Ο κύριος Γιάννης ήταν πάντοτε καλοσυνάτος και φιλικός και για τους υπόλοιπους Έλληνες, που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα, ήταν σαν φίλος, σαν μία καλή παρέα.

Το basketblog.gr αποστέλλει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Κωσταλά και κουράγιο.