Πιο «φτωχή» είναι από σήμερα η αθλητική δημοσιογραφία, αφού έφυγε σε ηλικία 96 ετών ο Πέτρος Λινάρδος, ιδρυτικό μέλος του ΠΣΑΤ στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος για 16 χρόνια, και από τους πρωτοπόρους του αθλητικού ρεπορτάζ.

 

Ο Πέτρος Λινάρδος ήταν πατέρας του παλιού διεθνή μπασκετμπολίστα, μέλος της Εθνικής ομάδας που κέρδισε το Eurobasket 1987, και νυν προπονητή, Νίκου Λινάρδου, ενώ είχε ακόμα έναν γιο, τον Δημήτρη.

 

Γεννήθηκε το 1926 στ’ αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, εκεί όπου διέμεναν οι γονείς του που ήταν πρόσφυγες από τη Σμύρνη και άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία το 1950. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην «Αθλητική Ηχώ», στο «Βήμα», στα «Νέα» και στον «Ταχυδρόμο», ενώ έχει γράψει και πολλά βιβλία αθλητικής ιστορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο του για τον Δημήτριο Βικέλα τιμήθηκε με το «Ολυμπιακό Τρόπαιο 96» από τη ΔΟΕ!

 

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον «χαμό» του Πέτρου Λινάρδου, η οποία αναφέρει τα εξής:

 

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του Πέτρου Λινάρδου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους γιούς του Νίκο, Δημήτρη και την υπόλοιπη οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Από το 1950 έως την τελευταία στιγμή της ζωής του, ο Πέτρος Λινάρδος υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία με ήθος και συνέπεια. Διετέλεσε δε για 16 χρόνια πρόεδρος του ΠΣΑΤ. Δικαίως απέκτησε το προσωνύμιο «Πατριάρχης της Αθλητικής Δημοσιογραφίας».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».