Δύο παιχνίδια θα ανοίξουν σήμερα την 5η αγωνιστική της φετινής Basket League, με την Πάτρα (Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ) και το Μεσολόγγι (Μεσολόγγι BAXI-AEK) να τα φιλοξενούν.

Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ στις 17:00

Ο Προμηθέας θα παίξει το πρώτο του ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα, καθώς τα πάμπολλα κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύτηκαν στα σπλάχνα της ομάδας δεν τους επέτρεψε την αγωνιστική δράση, τουλάχιστον στη χώρα μας. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί ήδη σε 3 παιχνίδια, μετρώντας 1 νίκη και 2 ήττες, και βρίσκεται αισίως στην 7η θέση της σχετικής βαθμολογίας.
Στις 2 τελευταίες αναμετρήσεις, ο Προμηθέας μετράει ισάριθμες επικρατήσεις, με συνολική διαφορά στο σκορ της τάξης του +38!

Μεσολόγγι ΒΑΧΙ-ΑΕΚ στις 19:30

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος! Όσον αφορά τη φόρμα τους, το μεν Μεσολόγγι έχει ξεκινήσει τρομερά στην παρθενική του συμμετοχή στη Basket League, καθώς μετράει 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις, βρισκόμενο στην 3η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η ΑΕΚ, που δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Marcus Slaughter, εξαιτίας του τραυματισμού που αποκόμισε κόντρα στη Cholet, και Λίνο Χρυσικόπουλο, βρίσκεται στη 4η θέση, μετρώντας 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.
Μάλιστα, η «Ένωση» δεν έχει ηττηθεί ούτε μια φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις (6-0)!